Två TV-serier ni borde se.

Hoho i stugan, det är torsdag igen! Just den här torsdagen är det mindre än två veckor kvar tills jag ska lämna in min uppsats och dessutom är jag helt mulad pga pollen, så det blir ett kort inlägg idag. Nämligen tips om två tv-serier som ni borde kolla på!

tumblr_ogm5ldqQIl1r82bbmo1_250.gif
tumblr_ogm5ldqQIl1r82bbmo2_250.gif

UnREAL

UnREAL handlar om ett fiktivt dejtingprogram - Everlasting, vars koncept är i princip direkt taget från The Bachelor. En man, x antal vackra kvinnor som ska fightas för att vinna honom, mycket drama. Vi får följa producenterna bakom serien (alltså bakom Everlasting, inte UnREAL... sorry, blev det rörigt?) när de försöker få fram intressanta storylines genom att manipulera deltagarna. Vad kommer locka flest tittare? Den första säsongen var superbra, men har faktiskt varit lite besviken på de senaste avsnitten. Oavsett så tycker jag att ni borde se den här serien, om så bara för att jag ska ha någon att diskutera den med!

tumblr_p0hicxtClM1tkb32uo1_500.gif
tumblr_p0hicxtClM1tkb32uo2_500.gif

American Vandal

Den här började jag kolla på en fredag för ett tag sedan när det var dåligt väder och jag hade tråkigt. Visste inte vad jag skulle förvänta mig, men he-rre-gud vad den är rolig. American Vandal tar formen av en mockumentary i samma stil som Making a Murderer och Serial, med undantaget att det inte rör sig om ett mord utan om... obscent klotter, så att säga. En problemstudent blir relegerad för klottret, men var det verkligen han som gjorde det?

Två high school-studenter tar på sig uppgiften att lösa fallet genom att intervjua klasskamrater och lärare. Kan klottret ha något samband med den stora hemmafesten som alla var på helgen innan? Är det skillnad på att skriva "hey" och "heyy" i ett sms? Så, så rolig serie som dessutom lyckas med stordådet att leverera förvånansvärt insiktsfull kritik mot hela true crime-fenomenet.

Finns på Netflix.