Ett biblioteksbesök, en bra bok och början på våren.

Hallå! Det är torsdag! Dagen då jag bloggar, har jag bestämt. Ska vi ta en titt på lite saker jag hittat på de senaste veckorna? Ja, det tycker jag vi ska:

try.jpg

En onsdag för ett par veckor sedan satt jag som vanligt och jobbade hemma, iklädd en house dress och glamoröst insvept i en filt eftersom det var så kallt. På eftermiddagen bytte jag om till riktiga vuxenkläder (och smink!) och mötte upp bokklubben för att gå på ett bokevent! Kul! Vi var inbjudna för att lyssna på ett författarsamtal med Sarah Perry, som har skrivit boken Ormen i Essex (The Essex Serpent). Tyckte det var så intressant att lyssna på (så pass att jag inte tog en enda bild på plats) och är så peppad på att läsa boken nu.

IMG_3399.JPG

Just nu känns det som att en stor del av min tid går åt till att glo ut genom mitt köksfönster. Glor på hundar som går förbi (det finns så många hundar i mitt område!), glor på husen mittemot, glor på blomaffären på hörnet, glor på grävskoporna som river upp hela gatan, glor på människorna som går till återvinningsstationen precis utanför. En kväll glodde jag i alla fall på husfasaderna tvärsöver gatan som färgades gyllene i solnedgången. FINT! VÅR!

IMG_3366.JPG

Jag tänkte skriva att jag håller på att läsa Call Me By Your Name, men vid det här laget har jag faktiskt redan läst klart den. Kanske skriver mer om den lite senare, men kan i alla fall säga som så att jag under de sista 50 sidorna grät ihållande :)

FullSizeRender.jpg

I måndags var det fortfarande både soligt och ljust när jag hoppade på bussen (kl 19!) och tog mig till Slussen. Jag skulle ha mitt första pass på tjejjouren där jag har börjat volontära (volontära är inte ens ett riktigt ord, men frivilligarbeta lät så seriöst). Det gick bra! Det var läskigt. Men det gick bra!

try2.jpg

Och precis innan påsk hängde jag här en hel dag, på Kungliga Biblioteket. Drar mig från att gå hemifrån just nu, trivs väldigt bra med att sitta hemma och skriva och researcha. Men ibland behöver jag ju också hitta källor som inte finns på internet (wow vilken chock, jag vet), så då fick jag snällt ta mitt pick och pack till Humlegården och läsa. Jag läste, läste och läste. Åt en jättedyr macka på fiket. Och så gick jag tillbaka till läsesalen och läste ännu lite mer. Sen blev det påsk och då hängde jag hemma hos min farmor och farfar och tvingade dem att spela Ticket to Ride med mig :)))