Rom: 5 restaurangtips.

Gaby och jag firade jul i Italien med farmor och farfar - så mysigt! Innan vi åkte vidare för att fira nyår i Österrike så tillbringade vi knappt 48 timmar i Rom. Eftersom mat i allmänhet och italiensk mat i synnerhet är DET BÄSTA SOM FINNS så tänkte jag dela med mig av ställen jag har ätit på och tyckt om i ~Den eviga staden~. Hoppas ni gillar!


IMG_2875.JPG
 

Enoteca Corsi

Via del Gesù 87

Ett riktigt gulligt litet hak som verkar ha ägts av en och samma familj i flera generationer. Pappersdukar på borden och små inplastade menyer. I princip alla på restaurangen (som var fullsatt!) var locals, och det måste väl ändå vara ett bra betyg? Inte så dyrt heller, om jag inte minns fel. Åt en mycket god svamppasta här!

 
IMG_2860.JPG
 

Emma

Via del Monte della Farina 28/29

Det här stället var jag också på för två år sedan, och det var väl inte den mysigaste restaurangen jag varit på, MEN. De hade en SÅ god vegetarisk (!!!) carbonara. Har för mig att det var seitan i, i stället för pancetta och det smakade typ... rökigt men inte för köttigt...? Perfekt, med andra ord! Har för mig att de också hade andra vegetariska versioner av klassiska italienska rätter, men prövade obvi bara carbonaran. Den vägde helt klart upp för att restaurangen i sig som sagt inte var så mysig. Ligger typ vid Piazza Navona!

 
IMG_2806.JPG
 

La Matricianella

Via del Leone 4

Ligger i ett rätt så turistigt område (typ nära de större shoppinggatorna), men är inte en turistfälla för det. Här serveras typisk romersk mat - bland pastarätterna finns cacio e pepe, carbonara och amatriciana. Vi alla delade på friterade kronärtskockor till förrätt, SÅ GOTT. Portionerna var stora - jag åt och åt och åt på min tryffelpasta och ändå såg den helt orörd ut, haha. Blev dock pyttelite irriterad eftersom servitören envisades med att prata på engelska trots att vi svarade på italienska, men men.

 
9327D4C3-D98D-4F84-8A4C-1735437423EA.jpg
 

Nerone

Via del Moro 43

Pizza!!! Det här stället gick vi inte till nu, utan jag var där när jag åkte på ensamresa till Rom i januari 2016. En liten pizzeria i Trastevere med så, så god pizza. De som jobbade där kunde typ... ingen engelska alls, men det spelar väl inte så stor roll egentligen. Man kommer ganska långt på att säga tack och se snäll ut.

 
IMG_2840.JPG
 

Naumachia

Via Celimontana 7

Sista kvällen i Rom (alltså när vi var där nu) ville vi bara ha något enkelt att äta nära vårt hotell och fick då det här stället rekommenderat. Återigen, inte det mysigaste stället (lol jag sparade tydligen de minst mysiga restaurangerna till sist), men maten var ändå god! Tog bara en enkel pizza och det är väl rätt svårt att misslyckas med det, liksom. Obs dock att på våningen vi satt var det inte så många italienare, men vet inte hur det såg ut i resten av restaurangen. Tycker som sagt att det kan ge en någorlunda fingervisning om hur bra en restaurang är. Mvh en tönt som vill att allt ska vara ~authentic~, haha.

RESORAlexandraROMComment