TV-serierna jag följer just nu.

Fråga till er: tycker ni att det är tråkigt när jag skriver "tipsiga" inlägg? Själv tycker jag om att skriva om sådant jag har läst/sett/lyssnat på... Men säg gärna till vad ni tycker! Med det sagt: här kommer ett i allra högsta grad tipsigt inlägg om tv-serierna jag kollar på just nu.

tumblr_p2snwmTcNX1rsb51ro2_r1_540.gif

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Två år efter den första säsongen av American Crime Story har ääääntligen den andra säsongen börjat sändas. Precis som Ryan Murphys andra populära tv-serie American Horror Story är American Crime Story en antologiserie som handlar om ett nytt brott varje säsong. Den här säsongen handlar om mordet på Gianni Versace och den efterföljande jakten på gärningsmannen. Hittills har bara ett avsnitt släppts men jag är mkt peppad på resten! Och alltså: Edgar Ramirez som spelar Versace är så het. Kanske inte i just den här rollen (se ovan lol) MEN KOLLA HÄR. Okej, tack för mig.

Första säsongen (om OJ Simpson) finns på Netflix.

The Newsroom

Började kolla på den här säsongen i måndags.... och jag har redan sett två hela säsonger.... Jag är alltså helt fast. The Newsroom handlar om en nyhetsredaktion och hur de arbetar med att producera nyheter. Serien är fiktiv, men utspelar sig mot bakgrund av riktiga nyhetshändelser (arabiska våren, Occupy Wall Street och USA:s presidentval 2012, till exempel). Tycker det är intressant att kolla på nu också, när hela grejen med nyhetsrapportering och fake news blivit väldigt aktuellt.

Alla säsonger finns på HBO Nordic.

tumblr_opkryxjczt1qbrajro1_400.gif
tumblr_opkryxjczt1qbrajro2_400.gif

Bob's Burgers

Mmm, det här är min nummer ett mysserie. Bob's Burgers handlar helt enkelt om familjen Belcher, som driver en burgarrestaurang i en liten kuststad i typ New Jersey. Så gullig och genuint ROLIG serie. Har dessutom aldrig identifierat mig lika mycket med någon tv-seriekaraktär lika mycket som jag identifierar mig med Tina Belcher.

Finns på Viaplay.

Criminal Minds

Jaja, den här serien behöver väl knappast någon presentation. Jag började kolla på Criminal Minds när jag flyttade i augusti och behövde något att ha på i bakgrunden när jag packade upp låda efter låda. Sen hade jag plötsligt bingekollat på typ 12 säsonger och var liksom up to date, så jag har fortsatt kolla, haha. För mig är det dock fortfarande en ~ha i bakgrunden-serie~ och jag märker att jag inte tittar så uppmärksamt. Men så är det med vissa serier, tänker jag.

Finns på Viaplay.

Arkiv X

Min bästa serie!! Nya avsnitt!! Ja!! Var måttligt imponerad av den förra säsongen (som sändes i början av 2016) men den här säsongen är faktiskt ganska bra...? Hittills har bara tre avsnitt släppts, men jag är försiktigt optimistisk. För er som inte har koll handlar alltså Arkiv X om de två FBI-agenterna Mulder och Scully som undersöker fall med övernaturliga inslag. Så spännande och medryckande serie (även när kvaliteten på avsnitten varierar).

Alla säsonger finns på Viaplay.

Grey's Anatomy

Den här sjukhusserien har pågått i ca 500 år och av någon anledning fortsätter jag kolla på den...? Tycker det är så varierande kvalitet på avsnitten/säsongerna MEN det är inte bara skräp. Det allra senaste avsnittet, 1-800-799-7233, var till exempel riktigt bra.

Finns på Viaplay.

tumblr_olwk79HtSj1tn3skko1_540.gif
tumblr_olwk79HtSj1tn3skko2_540.gif

Vanderpump Rules

Okej, detta är i princip min enda guilty pleasure-serie och jag ÄLSKAR den. Det är en spinoff från en Real Housewives-serie och handlar om de anställda på Lisa Vanderpumps restaurang SUR (Sexy... Unique... Restaurant...). Den är så rolig och löjlig och dramatisk.

Bron

Fjärde och sista säsongen av Bron har nyligen börjat sändas och som så många andra följer jag den med spänning. Jag gillar den hittills! Det är väl inte alltid så realistiskt (hur många verksamma seriemördare finns det i Öresundsregionen, egentligen.....), men men. Är mer intresserad av spänning än realism, tbh.

Alla säsonger finns på SVT Play.

Vilka serier kollar ni på?

FILM & TVAlexandraComment