The Fever.

Hej kompisar! Jag har läst ut en ny bok, nämligen The Fever av Megan Abbott. Så här tyckte jag om den:

  Ursäkta den skräpiga bilden men ORKADE INTE ta en ny, sry :)))

Ursäkta den skräpiga bilden men ORKADE INTE ta en ny, sry :)))

I den lilla staden Dryden börjar en drös high school-tjejer plötsligt kollapsa, den ena efter den andra. Folk står handfallna - läkare hittar inga lösningar, skolpersonal försöker krishantera och föräldrar vill förtvivlat skydda sina döttrar. Vissa skyller på det HPV-vaccin som alla tjejer nyligen tagit, medan andra pekar på den förorenade sjön i utkanten av stan. Vi får följa 16-åriga Deenie, vars två bästa kompisar redan drabbats, medan hon allt mer desperat försöker få fatt på sanningen.

Gillar Abbotts sätt att skriva om tonårstjejer så mycket! Gillar också att det handlar om high school-tjejer utan att det blir smörigt eller töntigt (har ca noll tålamod för ungdomsromaner, jag är i mina mid-twenties för guds skull!!), utan snarare tvärtom. Abbotts karaktärer är störiga och jobbiga och har smutsiga hemligheter, men är ändå fruktansvärt lojala mot sina vänner. Förra sommaren läste jag en tidigare bok av Abbott - Dare Me - och tyckte den var toppen. Skrev inget om den själv, men naturligtvis har Sandra Beijer gjort det. Läs hennes inlägg "You know who the stars are? We are. Why? Because we don't throw around a fucking rubber ball. You know what we throw? Live girls." om ni vill veta mer!!

BÖCKERAlexandraComment