To be read.

To be read.

Nä hörrni, det här med att blogga konsekvent samtidigt som man jobbar ca nio timmar om dagen har ju gått sådär. När jag inte har jobbat har jag liksom mest legat på soffan och varvat Modern Family med Parks & Rec, haha. Men nu tar vi nya tag, va? Jag tänkte att vi kunde börja med att ta en titt på min så kallade to be read-hög. På min att läsa-hylla på Goodreads har jag prick 200 böcker och hemma har jag såklart bara en bråkdel av dem, men min hög med olästa böcker växer sakta men säkert.

To be read.

To be read.

Först ut: mitt senaste köp! Telefonsamtal (en novellsamling av Roberto Bolaño), I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist (vår nästa bokklubbsbok) och Den sårade divan av Karin Johannisson (som också finns på bokklubbens förslagslista, tror jag).

To be read.

I det högra facket på mitt nattduksbord finns bl.a. en bunt Novellix-noveller (ex. Agatha Christie-fyran), Det kallas kärlek av Carin Holmberg, Man av Kim Thúy och Twist av Klas Östergren. Jag är lite extra pepp på att läsa Rabid av Bill Wasik och Monica Murphy, en slags kulturhistorisk studie över rabies.

To be read.

Ovanpå hittar vi exempelvis Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones, Brott och straff av Fjodor Dostojevskij, Quiet - The Power of Introverts In A World That Can't Stop Talking av Susan Cain och två böcker jag har lånat av min farmor: The Hare with the Amber Eyes av Edmund de Waal och Testament of Youth av Vera Britton.

To be read.

Just nu är jag lite extra sugen på att läsa de här tre: Hausfrau av Jill Alexander Essbaum, Men, Women and Chain Saws av Carol Clover (om skräckfilmer ur ett feministiskt perspektiv) och Notorious RBG av Irin Carmon och Shana Knizhnik (om supertuffa Ruth Bader Ginsburg i USA:s högsta domstol).

To be read.

Men inte tar det slut där, för bakom böckerna ovan gömmer sig ytterligare en rad med böcker :))) Där finns till exempel Russia and the Russians av Geoffrey Hosking, Stalin: den röde tsaren och hans hov av Simon Sebag Montefiore, Ain't I A Woman av bell hooks och The Bell Jar av Sylvia Plath.

To be read.

Och till sist: tre tegelstenar som inte fick plats i nattduksbordet. The Goldfinch av Donna Tartt, The Luminaries av Eleanor Catton och White Teeth av Zadie Smith. Phew, det var nog allt. Vad har ni på er att läsa-lista?

BÖCKERAlexandra2 Comments