I don't know how she does it.

I Don't Know How She Does It - en romcom från 2011 featuring Sarah Jessica Parker och Pierce Brosnan men på sätt och vis också temat på en kommentar jag fick för ett tag sedan. Sandra skrev så här:

 

Hur hinner du med allt egentligen?? Läsa, plugga juridik, bokklubb, resor, konserter, m.m... är du sjukt disciplinerad eller har du andra knep för att ta dig tid till mer än bara högar av kurslitteratur och diverse uppsatser?

 
  Floras  bild från Popaganda i augusti.

Floras bild från Popaganda i augusti.

Så, är jag sjukt disciplinerad? Kort svar: nä, tyvärr inte.

Långt svar: jag pluggar inte lika mycket som jag kanske borde och mina betyg är med anledning av det inte lika bra som de skulle kunna vara. Ofta pluggar jag på det som är viktigt för att klara tentan och skippar det som kanske egentligen är mer intressant. Jag dyker ofta upp oförberedd på seminarier och många gånger sitter jag på biblioteket och glor i mobilen när jag borde läsa rättsfall. Ibland stirrar jag på klockan tills den blir prick 17.00 och då packar jag ihop mina saker och går hem, trots att jag inte fått något gjort på hela dagen.

Jag kommer ofta hem och lägger mig direkt i sängen med kläderna på. Kniper ihop ögonen hårt i ett par sekunder innan jag öppnar datorn och sätter på en tv-serie. Kollar på typ Grey's Anatomy tills klockan är långt över midnatt och ögonlocken självmant faller ihop. Glömmer bort att äta middag och stegräknarappen i mobilen visar på 2000 steg, men ändå blir jag ledsen när jag går upp i vikt. När det blir helg kurar jag ihop mig under täcket och fortsätter kolla på min tv-serie du jour eller så händer det att jag kollar på tre, fyra filmer i rad innan jag till slut somnar.

Sorry för depp-festen, men jag vill ändå verkligen förmedla hur det kan vara ibland. Jag har nog inte reflekterat tillräckligt över att det i korsningen bloggare/juriststudenter finns väldigt höga krav på prestation och perfektion. Jag vet ju själv att jag "slätar över" vissa saker och skriver helst inte om sådant som känns jobbigt eller för utelämnande (vilket väl i och för sig inte är så konstigt). Men. Jag tror att man egentligen får tänka att jag... faktiskt inte gör så himla mycket på vardagar (alltså under terminerna). Reser gör jag på sommaren (med Milanoresan som enda undantag i år) och mitt bokläsande ökar markant under just sommarmånaderna.

Generellt sett så är mitt tips: gör det du tycker är kul och skit i resten. Jag tränar väldigt lite, men har i stället tid att läsa böcker och snacka om dem med min bokklubb (så jäkla mycket mer givande än att gå på ett tjatigt spinningpass). Jag har ingen pojkvän och slösar heller inte tid på att dejta, och har då desto mer tid till att gå på konserter och konstmuseum, och till att helt och fullt njuta av mitt eget sällskap (lol, det där lät som en eufemism).

Men ja, som sagt: kanske förskönar jag min vardag lite väl mycket, ibland. Nu i november när jag skrev på en stor uppsats gjorde jag inte mycket mer än att skriva på dagarna, titta på Grey's Anatomy på kvällarna och någon gång ibland hann jag trycka i mig någon Billy's pizza till middag. Mycket lyxigare än så är inte mitt liv, tyvärr. Lite så tänker jag kring ämnet, men jag vill gärna också höra vad ni tycker