Rom, två.

Rome, day three.

Andra (och sista) heldagen i Rom tog jag en till lång sovmorgon och åt flingor i sängen innan jag till slut gav mig ut ~på stan~.

Rome, day three.

Hehe var tvungen att stanna här och fota pga ....hello, Mulder och Scully?? Obs har sett de två första avsnitten av den nya säsongen nu!! Andra var bättre än första, föredrar definitivt monster of the week-avsnitten men okej, nog om det :)))

Rome, day three.

Promenerade lite i Trastevere, förbi några kyrkor och så :)))

Rome, day three.

Rome, day three.

Korsade Tibern :)))

Rome, day three.

Rome, day three.

Promenerade lite till och lyssnade på The Secret History som ljudbok. Det kändes väldigt passande, på något sätt.

Rome, day three.

Blev hungrig och velade runt ett tag innan jag bara tog en pizzaslice på ett litet hak.

Rome, day three.

Haha känner att det här inlägget är så tråkigt nu?? Men jaja, jag promenerade i alla fall vidare. Märkte att jag ibland hade lite svårt att få tiden att gå, just för att jag reste själv. När man reser med andra blir det väl ändå ganska naturligt så att man hittar på mer, men också att det tar längre tid när man väl gör något. Man sitter och pratar länge och funderar på vad man ska göra och kan diskutera det man redan har gjort.

Rome, day three.

Rome, day three.

Tog en tur in på Pantheon.

Rome, day three.

Rome, day three.

Strosade runt i området ett tag till, men så började det plötsligt regna.

Rome, day three.

Rome, day three.

Såå jag gick och satte mig på en irländsk pub och drack öl, haha.

Rome, day three.

Rome, day three.

När det hade slutat regna gav jag mig ut igen och hängde runt Trevifontänen en stund.

Rome, day three.

Rome, day three.

Gick längs Via del Corso och tittade in i några affärer (men köpte inget) när den har supervackra kyrkan poppade up på en liten sidogata. Gick in och satte mig och bara njöt av hur fint och tyst det var.

Rome, day three.

Fortsatte längs med gatan upp till Piazza del Popolo och hamnade i ytterligare en kyrka: Santa Maria del Popolo. Tittade in i de olika kapellen innan jag satte mig på en kyrkbänk och bara tänkte. Haha, tror aldrig jag har gjort det förut?? Kändes lite konstigt, särskilt när folk satt runtomkring och bad.

Rome, day three.

Rome, day three.

Här ringde jag min mamma och ba "hej jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, men har lite tid över....." hon ba "men gå ta ett glas någonstans, bara". Sagt och gjort, jag hamnade på Rosati. Enligt min guidebok: "ett tidigare tillhåll för vänsterintellektuella" och jag ba jahaja, det passar väl mig. Skoja. Drack i alla fall prosecco och åt chips och läste Lolauppochner.

Rome, day three.

Rome, day three.

Rome, day three.

Efter ett tag började det bli dags för middag och eftersom jag hade Foursquareat reda på ett ställe gav jag mig iväg på en promenad. Vid det här laget hade det börjat regna ganska mycket, men det var inte så kallt och det luktade som sommarregn, så det var okej. Jag korsade Piazza Navona och snappade bilder med Änglar och demoner-referenser till Gaby. Det hela var mycket oklart.

Rome, day three.

Men sen kom jag i alla fall fram till restaurangen jag hade hittat - Emma!! Jag åt en svingod vegetarisk carbonara!! Ni fattar inte hur gott det var!! Herregud, vill äta det nu på en gång igen. I stället för bacon använde det seitan, vilket var supergott. Restaurangen i sig var väl inte supermysig, men maten var så pass god att jag inte brydde mig ett dugg. Drack lite vin och läste lite mer i min bok och njöt av mig eget sällskap :)))

Rome, day three.

Rome, day three.

Och sen var det dags att gå hem igen, så jag korsade floden och gick på regnvåta kullerstensgator i Trastevere. Gick förbi ett litet stråk med vinbarer och funderade ett slag på om jag skulle ta ett glas, men då kände jag att orken helt och hållet tog slut. Så då gick jag hem, kollade lite mer på X-Files och slocknade på två röda. Nästa dag gjorde jag inte mycket mer än att packa och åka hem, så that's it med Rom-rapporteringen. Klart slut!

RESORAlexandraROM1 Comment