Milano, dag tre: pizza och shopping.

milan, day three.

Dag tre i Milano! Vi var egentligen sugna på en lite matigare frukost/brunch, men det verkade vara omöjligt att hitta ett ställe som *inte* serverade frukost Italian style (dvs. ofta bara espresso + något slags bakverk). Jaja, tänkte vi, och hinkade i oss kaffe och åt två croissanter var på ett litet hak. Sen gav vi oss ut på stan!

milan, day three.

milan, day three.

Vi (fast kanske mest Gaby) ville kolla in lite affärer, men kände oss inte vidare sugna på de allra lyxigaste, haha. I stället gick vi till Corso Vittorio Emmanuele II, där det fanns lite mer kedjor. Jag köpte till exempel en så jäkla mjuk klänning på Pull & Bear som jag hade på mig på jul!

milan, day three.

Men efter ett par timmar började orken tryta och vi letade därför upp ett bra ställe att äta lunch på. Det låg på en gata som var dränkt i sol <3 Det var som sagt ganska kallt i Milano, men med betydligt mer solsken än hemma i Norden.

milan, day three.

milan, day three.

milan, day three.

milan, day three.

milan, day three.

Restaurangen vi hade hittat var det här stället - Trattoria da Pino!!! Multipla utropstecken eftersom maten var. så. extremt. god. Om ni skulle råka befinna er i Milano så måste ni gå hit, ok? Ok. Åt en väldigt enkel men världsgod auberginepasta och ville helst fortsätta äta den 5-ever, men eftersom det inte gick så fick jag nöja mig med att dela en tiramisu med Gaby och mamma. Vi åt oss helt proppmätta och det för under 30 € and it was amazing.

milan, day three.

milan, day three.

Hejdå lilla restaurangen, luv u.

milan, day three.

Gaby: "ta kort på mig! *natural pose*"

milan, day three.

milan, day three.

milan, day three.

Sen bar det av mot hotellet igen! You know the drill, vi vilade och kollade på film och gjorde oss i ordning.

milan, day three.

Sen blev det kväll! Vi hade först tänkt ta oss till ett område som heter Navigli, som såg fint ut på bild och där det tydligen skulle finnas en del barer och restauranger. Men när vi kollade på kartan och såg att det låg en bra bit bort blev vi lite mindre sugna. Så jag surfade runt på Foursquare och letade alternativ. Till slut hittade jag ett som lät ganska bra, så vi gav oss ut igen.

milan, day three.

milan, day three.

När vi kom fram så väste jag "wow, vilket hippt ställe" till de andra, haha. Det var nämligen en kombinerad pizzeria och cocktailbar där en massa coola människor satt och drack coola drinkar - Dry, hette det. Innan maten beställde vi in varsin drink - min hette Train to Portofino och innehöll allt som var gott: gin, gurka, fläder och mynta, typ.

milan, day three.

milan, day three.

Jag och mamma + mammas drink.

milan, day three.

Det här var så kul: vi beställde focaccia med "rödbetor, majonnäs, lök och dill" pga lät bra. Så får vi det här - rödbetssallad?! Och vi ba "jahaa, det var SÅ de menade...." haha. Obs det var jättegott, men verkligen inte vad vi hade förväntat oss. Men det passade ju, det var ändå tredje advent (nästan i alla fall).

milan, day three.

milan, day three.

Och så åt vi pizza!! Och drack mer drinkar!! Allt var supergott!! Also, ledsen att ljuset i det här bilderna är rätt trist men vi satt precis under ett lysrör typ.....

milan, day three.

milan, day three.

Mmm, ni ser ju vad coolt och hippt det var :)))

milan, day three.

På vägen hem hittade vi en mataffär (side note: tycker det är så jäkla svårt att hitta mataffärer utomlands??) där vi köpte chips som vi åt i hotellsängen framför The Cabin In The Woods. Slut på ännu en toppendag i Milano! Puss, hej då.