Rom, ett.

Rome, day two.

Hej hej! Jag tänkte att vi kunde ta en titt på vad jag hittade på under veckan, när jag var i Rom ett par dagar. Det här var kanske fjärde gången jag var i Rom, men första gången jag var där själv. Det var första gången jag reste själv överhuvudtaget, förresten, vilket kändes läskigt men kul på samma gång. Kvällen innan jag åkte, en söndag, packade jag min lilla resväska samtidigt som jag kollade på The Talented Mr. Ripley (lol) och undrade om det inte var någon slags practical joke. Ska jag resa själv...? Och vara borta i tre nätter...? Nä...?

Jag hyrde en lägenhet i Trastevere via Airbnb och kom alltså fram på måndagskvällen, men den tillbringade jag egentligen bara med att inhandla frukostmat, äta pizza och kolla på X-Files säsong sju (mycket bättre än vad jag kom ihåg att den var). I alla fall: det här var utsikten från min lilla etta!

Rome, day two.

Och så här såg det ut på min gata! Trastevere är den ~hippa~ delen av Rom, men jag bodde i en ganska tyst del (men som bara var några minuters promenad från ett bar-/restaurangstråk), vilket var väldigt skönt. Min första heldag hade jag tagit en rejäl sovmorgon och kom ut först runt lunchtid.

Rome, day two.

Jag orkade inte tjafsa med bussbiljetter (och vågade inte heller planka), så jag gav mig ut på långpromenad med siktet inställt på ett helt annat land!!!

Rome, day two.

Nämligen Vatikanstaten :))) Hängde runt lite på Petersplatsen och funderade JÄTTEMYCKET på folkrätt och statsrätt under tiden. Hur ser diplomatiska relationerna ut mellan Vatikanstaten/övriga världen?? Hur blir man medborgare i Vatikanstaten?? Hur ser statsskicket ut?? Hur fungerar det, egentligen?? Måste uppenbarligen researcha detta.

Rome, day two.

Men sen gick jag vidare, för det egentliga målet var Vatikanmuseerna. Skönt med att åka till Rom i januari = inga turister = ingen kö!

Rome, day two.

Det finns så. himla. mycket. vacker konst där!! Äälskar verkligen gammal konst och känner mig slightly som en någon slags surgubbe som ba "Konst gjord efter år 1850...? Nänänä..." haha.

Rome, day two.

Mmm, titta bara <3

Rome, day two.

Och det här rummet!! <3

Rome, day two.

Ja tack till det här taket!!

Rome, day two.

Jag tog den långa rundan runt museet och promenerade sakta in och ut ur de olika salarna. Stannade till på nån innegård och satte mig på en bänk för att betrakta en staty i lugn och ro. Kollade in den här klassikern av Rafael, till exempel, och såklart Sixtinska kapellet. Men där fick man inte fota, tyvärr.

Rome, day two.

Rome, day two.

Efter ett par timmar, när jag hade sett vad som kändes som varenda pinal i hela museet, gick jag tillbaka mot Petersplatsen.

Rome, day two.

Velade runt ett tag och var osäker på vad jag skulle göra. Det var för tidigt för att äta middag och för sent för lunch, men jag var trött i fötterna och lite hungrig. Letade upp ett ställe på Foursquare som lät bra, men när jag kom fram blev jag osugen eftersom skylten utanför utlovade "techno and craft beer" och klientelet verkade vara "killar med keps", haha.

Rome, day two.

Så då satte jag mig till slut bara på något random ställe och åt pommes och drack öl :)))

Rome, day two.

Rome, day two.

Rome, day two.

När det blev mörkt gick jag längs med Tibern tillbaka till Trastevere. Hade bara tänkt vila hemma en sväng innan jag gav mig ut för att äta middag, men i stället åt jag chips och somnade framför X-Files innan klockan ens hade slagit tio. Så kan det gå.

RESORAlexandraROM6 Comments