Snapshots, Orbetello.

Okej, jag ljög kanske lite när jag sa att det var helt slut med Italienbilder :))) Hoppas ni inte har tröttnat helt!! I inläggsformatet Snapshots delar jag med mig av lite blandade bilder från den senaste tiden, kanske framför allt sådant som inte riktigt "räcker" till ett eget inlägg. Gjorde ju ett motsvarande inlägg från Kroatien, om ni minns. Så, här har ni lite snapshots från Orbetello:

lunch in ansedonia.

lunch in ansedonia.

lunch in ansedonia.

I. En dag när Gaby, mamma och Bojan fortfarande var i Orbetello åkte vi till en närliggande liten stad, Ansedonia, för att äta lunch på en fiskrestaurang där vi varit ett par gånger innan. Deras specialitet är saltinbakad fisk, så då åt vi det. SÅ. GOTT. Det var supervarmt, men eftersom restaurangen ligger precis vid stranden så var det i alla fall inte helt vindstilla. Fast efter lunchen åkte vi ändå hem och vilade med AC:n på, haha.

coffees and croissants.
cocktails on the corso.
cocktails on the corso.
cocktails on the corso.

II. En morgon hängde jag och Gaby med farmor när hon skulle uträtta lite ärenden. När det var klart slog vi oss ned på vår favvobar där vi drack cappuccinos och åt en croissanter till frukost. Lite senare samma eftermiddag var vi tillbaka på samma bar för pre-dinner drinks + snacks. Åt chips och pratade om allt möjligt samtidigt som vi kollade på gulliga hundar.

mamma mia friday.

mamma mia friday.

mamma mia friday.

III. En kväll sattes det till vår förvåning upp en miniproduktion av Mamma Mia på stora torget i Orbetello. Det var så fint att det var nästan helt fullsatt! Naturligtvis inte lika fullt som när viktiga fotbollsmatcher visas på storbildsskärm, men gulligt ändå ju. Jag, farmor och Gaby placerade oss på balkongen som har uppsikt över torget och tittade en liten stund. Ser ni förresten hur cute och sommarfräsch jag var här, eller?!

sara and johan's first day.

sara and johan's first day.

sara and johan's first day.

sara and johan's first day.

IV. Och så kom Sara och Johan! Den första dagen gjorde vi inte så mycket, men jag tog i alla fall med dem på en liten turistrunda. Dvs. vi gick för att kolla in det motiv som oftast avbildas på vykorten: den lilla väderkvarnen som ligger mitt i lagunen. Plus Monte Argentario! På kvällen gick vi hem och läste lite på takterrassen innan vi åt auberginepasta till middag och somnade tidigt.

friday evening.

friday evening.

friday evening.

V. På fredagen, dvs. samma dag som vi hade varit på tarotträdgården, gick vi ut och åt bara vi tre! Eftersom varken Sara eller Johan hade varit i Italien innan försökte jag ge dem en true Italian experience och förklarade bland annat hela konceptet med antipasti/primi/secondi. Vi beställde så. Himla. Mycket. Mat. Herregud. Köpte hur som helst glass på hemvägen innan vi gosade i soffan och kollade på The Talented Mr. Ripley!

monday night pizza.

monday night pizza.

monday night pizza.

monday night pizza.

VI. Kvällen efter gick vi ut och drack öl innan vi mötte upp min farmor och farfar för att äta pizza. Innan dess så lyxade vi dessutom till det med varsitt glas prosecco! Om jag inte minns helt fel så var det här farmor och farfars sista kväll i Orbetello, så vi avslutade kvällen med en drink + en espresso innan det var dags att gå hem. Fint var det och nu är det på riktigt slut med bilder från Orbetello. Har några bilder från en heldag i Rom också, men det kanske vi tar en annan gång. Hej så länge!

Follow