Lite sci-fi + lite skräck + några sitcoms.

Dags för en ny omgång film- och tv-serietips! Det är lite blandat sådant som jag har kollat på nu i sommar, så: en sci-fi, två skräckisar och tre komediserier. Okej, let's have a look:

Filmtips: Gattaca I Alexandra Mabon

Gattaca

Sci-fi! 90-tal! Snygga skådisar! Jag såg äntligen den här med Sara och Johan när vi var i Orbetello efter att vi hade pratat om att se den ca huuur länge som helst, haha. Gattaca utspelar sig i alla fall någon gång i framtiden, när det är möjligt att helt genmodifiera sina barn innan de ens är födda. Det går liksom att DIY:a sina barn så att man kan välja utseende, egenskaper och kanske allra viktigast: välja bort sjukdomar och andra "defekter". Vincents föräldrar valde dock att inte göra det med honom, så han växer upp som en ~helt vanlig kille~. Han drömmer om att bli astronaut, men eftersom han är undermålig som människa (lol) är det i princip omöjligt för honom att nå dit. Han bestämmer sig därför för att överta identiteten tillhörande en man som är genetiskt perfekt, så att hans drömmar ska kunna gå i uppfyllelse. Jag somnade kanske till lite, lite grann på slutet (pga trött, inte pga att det var tråkigt) MEN jag tyckte så mycket om Gattaca, hur som helst. Väldigt fina miljöer + såklart intressant tema. Se den!


The Town That Dreaded Sundown

År 1946 begås ett antal mord i den lilla staden Texarkana - de börjar snart kallas "The Moonlight Murders" i media (obs alltså på riktigt). 30 år senare, 1976, görs en film om det hela och förra året kom alltså en remake av den filmen! 65 år efter "The Moonlight Murders" börjar en ny serie mord begås i Texarkana, som kusligt nog liknar de första morden. Är det en copy cat som är i farten eller har den ursprungliga mördaren kommit tillbaka?
 

Jag gillade att det här inte var en direkt remake av originalet, utan att den var lite mer ~*meta*~ än så. Till exempel så pratar de om filmen från 1976 och hur den har påverkat Texarkana och dess invånare. Slutet var väl i och för sig ganska förutsägbart, men men - man kan ju inte få allt här i livet. Gillade också att den kändes lite retro på något sätt, lite som The House of the Devil.

The Babadook

Amelia är ensamstående, helt slutkörd på jobbet och har fullt upp med sin son, Sam, som är sjukt krävande. Ingenting går som det ska, och hon är hela tiden på gränsen till ett totalt sammanbrott. En dag, när hon ska läsa en godnattsaga för Sam, hittar Amelia en konstig bok undanstoppad i en bokhylla. Boken handlar om "The Babadook", ett monster som gömmer sig i de mörka hörnen av just deras hus. Varifrån kommer boken? Och finns det faktiskt någon - eller något - i huset som vill skada Amelia och hennes son?

Jag gillade The Babadook! Tyckte att den hade lite samma vibe som It Follows. Med en sjukt tense, paranoid stämning som liksom sätter sig i kroppen. Jag tyckte inte egentligen om slutet, men jag tror nog att det beror på att jag tolkade det mer bokstavligt än metaforiskt. The Babadook är inte den läskigaste filmen jag någonsin sett, men jag hade definitivt lite svårt att sova samma kväll som jag hade sett den. 

Tv-serietips: New Girl I Alexandra Mabon
Tv-serietips: New Girl I Alexandra Mabon

Don't Trust The B**** In Apartment 23

Japp, också en himla typisk sitcom :))) Kollade på den här serien i Italien, när jag var alldeles för trött och varm för att orka kolla på något annat, haha. Den handlar om June, som flyttar till New York, och som på grund av sin ekonomi måste ta ett skitjobb och flytta in med Chloe, en partytjej som försörjer sig på småbedrägerier. Naturligtvis händer en massa roliga saker här också!! Visst, den var ganska fånig, men ändå kul att kolla på om man vill ha något lättsmält. Älskade särskilt James van der Beek, som spelar en tillskruvad version av sig själv.

New Girl

Jag vet ärligt talat inte varför, men har tidigare känt mig ganska "anti" New Girl. Av någon anledning bestämde jag mig för att ändå ge serien en chans, och nu är jag helt fast. Alltså, ja, det är ca världens mest typiska sitcom med ca världens tröttaste upplägg (ett gäng kompisar bor tillsammans, tokroliga adventures ensue). Men den är SÅ rolig!! Precis som det är för de flesta serier tycker jag att New Girl blir bättre runt typ den andra säsongen, när den liksom har hittat sin "grej". Älskar/identifierar mig förresten med Nick Miller. Jag ÄR Nick Miller.


Wet Hot American Summer: First Day of Camp

I början av augusti tipsade jag ju om They Came Together och skrev i samma veva lite om Wet Hot American Summer. Jag gillade verkligen den förra, men fastnade tyvärr inte riktigt för den senare. MEN. Typ en vecka efter att jag hade skrivit det inlägget kom prequel-serien Wet Hot American Summer: First Day of Camp ut! Och alltså: den var så, så rolig. Precis lika fånig som filmen, och med ett om möjligt ännu mer stjärnspäckat cast. Serien är alltså gjord 15 år efter filmen, men utspelar sig åtta veckor innan den, vilket nästan gör det hela ännu roligare. Förstår att den här sortens humor inte faller alla i smaken, men herregud vad jag skrattade. Men obs, se såklart filmen först. Bonustips: om ni gillade Wet Hot-filmen så borde ni också kolla på Hurricane of Fun: The Making of Wet Hot American Summer! Den var så mysig :')

FILM & TVAlexandraComment