Book Club Babes: Flickvännen edition.

monday book club.

En gång för ca femhundra år sedan (actual time: lite mer än en månad sedan) var det dags för augusti månads bokklubbsträff! Vi sågs på Böcker på taket, ett miniväxthus fullt av böcker på Kulturhusets takterrass.

monday book club.

monday book club.

Vi hade läst Flickvännen av Karolina Ramqvist! Den fick 2,5 av 5 i medelbetyg och blev därmed den sämsta boken vi har läst hittills, haha. Det var något med den som liksom inte gick hem hos oss. Kanske var det handlingen (eller kanske snarare bristen på handling), karaktärerna eller det säregna språket. Karin skrev så här om Flickvännen, och jag är nog benägen att hålla med: "Även om det blev spännande och en vande sig vid och kom in i språkstilen kunde jag inte undgå att känna att jag ville skynda att läsa klart så att jag i stället kunde börja läsa nästa bok. Vilket ju inte är ett jättegott tecken." HÄR kan ni läsa hela hennes inlägg.

monday book club.

monday book club.

Här satt vi och hade det fint! Även om vi inte var överdrivet förtjusta i Flickvännen så fanns det ändå en del att prata om, och vi fastnade till exempel länge på de kvinnliga karaktärerna och hur de porträtterades.

monday book club.
monday book club.

När vi var färdigpratade för den här gången bestämde sig några av oss för att vi ville dricka öl och fortsätta snacka! Flora skrev så här: "Det är så skönt att vi har den stämningen i vår bokklubb, att det är helt naturligt att säga 'nä jag följer inte med, jag måste ligga ner på en filt och stirra upp i himlen' och ingen tycker det är det minsta konstigt, ingen ifrågasätter." <333 Precis så det ska vara, ju.

monday book club.

Hanna hade med sig sin Polaroidkamera och förevigade vårt coola gäng. Här kan ni se en bättre version <3 Jag körde typ på Ezra Koenig-posen :)))

monday book club.

Maria var cool.

monday book club.

Sen var det dags för mig att gå vidare. Hej då, lilla gänget!

monday book club.

Hit skulle jag! Eller, till Strandbryggan, närmare bestämt, där mamma och Gaby satt och drack vin.

monday book club.

Efter en Toast Skagen och ett glas vin var det dags för oss att promenera över Djurgårdsbron. Tänk att man bor i en stad som ser ut så här en helt vanlig måndag, alltså.

monday book club.
monday book club.
monday book club.

Vi hade tänkt se Lenny Kravitz på Grönan, men eftersom vi hade suttit kvar på Strandbryggan lite för länge så kom vi fram när han redan hade slutat.

monday book club.

Oh well, så kan det gå. Men vi brydde oss inte särskilt mycket om det, utan bestämde oss för att hitta på något annat i stället!

monday book club.

monday book club.

Nämligen att ta båten över till Gamla stan! Så smidigt att SL-korten fungerar även i båttrafiken, ju.

monday book club.

monday book club.

monday book club.

<3<3<3 i all oändlighet.

monday book club.

monday book club.

Vi hoppade som sagt av i Gamla stan och promenerade inåt ett par kvarter.

monday book club.

Och så hamnade vi på Pharmarium, som ligger mitt på Stortorget. Det här var andra gången jag var där (jag och mamma var ju där i februari i år), men jag blev faktiskt lite besviken den här gången. Mamma fick någon slags rökig historia (som i och för sig såg väldigt cool ut) och jag råkade visst beställa en amarettobaserad cocktail :(