Burano.

a trip to venice.

a trip to venice.

En dag när vi fortfarande var i Kroatien bestämde vi oss för att det var dags för en utflykt. En fiffig grej med Porec (alltså den lilla staden där vi bodde) är att det helt enkelt ligger tvärs över Adriatiska havet från Venedig. Så, en tidig morgon hoppade vi på någon slags yacht/cruise ship och knappt tre timmar senare var vi framme!

a trip to venice.

Eftersom vi har varit i Venedig flera gånger innan (när vi var i Kroatien för två år sedan gjorde vi ju till exempel samma utflykt, de bilderna kan ni se i det här Flickr-albumet), så ville vi hitta på något annat än att bara traska runt på turiststråken. Så vi hoppade på en vattentaxi och svischade rätt ut i lagunen. Vi var nämligen på väg...

burano.

...hit - till Burano (ifall ni inte hade fattat det av rubriken, alltså)! Burano är en liten ö som ligger i den venetianska lagunen och som dels är känd för sina färgglada hus, dels för sin produktion av spets (till skillnad från den större ön, Murano, som ju är känd för sitt glas).

burano.

burano.

burano.

burano.

burano.

Som sagt - så många färgglada hus. Tyckte bäst om de gröna, de rosa och såklart de LILA. Läste någonstans att om man vill måla sitt hus måste man höra av sig till typ kommunen och så tilldelas man en färg - man får alltså inte välja själv. Där snackar vi true aesthetic.

burano.

Här fnissade vi lite tyst och undrade om italienare är oförmögna att bygga torn som inte lutar :)))

burano.

burano.

Dagens outfit, lol. Har haft den här klänningen på mig ca varannan dag nu när jag har varit borta - den är så skön!! Man ser förresten redan här att jag är helt illröd i ansiktet :((

burano.

burano.

Vi hade tänkt äta lunch på en restaurang där jag och Gaby hade varit med farmor och farfar för fyra år sedan (den heter för övrigt Al Gatto Nero Da Ruggero och har ca världens godaste tiramisu) men de hade börjat sin semesterledighet samma dag som vi var där, så vi Foursquare:ade oss fram till en annan restaurang: Osteria ai Pescatori. Vi tog det som ett gott tecken att uteserveringen var full med italienska gubbar som drack espresso och pratade högt, haha. Och det visade sig att vi (+ Foursquare...) hade rätt - maten var enkel, men jättegod!

burano.

burano.

Efter maten promenerade vi runt kanalerna och funderade på hur vi skulle lägga upp resten av dagen.

burano.

burano.

Och så tittade vi på fler gulliga hus, såklart.

burano.

burano.

Inklusive det här Barbie-huset!! Som dessutom var till salu!! Pls någon köp det åt mig!!

a trip to venice.

Och här hade ungefär halva dagen gått och vi ville hinna med ett par saker till, så vi hoppade in i en ny vattentaxi och svischade hela vägen tillbaka till Venedig. Men det får bli ett eget inlägg, annars blir det alldeles för många bilder på en och samma gång!

a trip to venice.

Jag och mamma var så här gulliga. OBS! Var god notera min coola bandana ;))) Rockade exakt denna look tillsammans med hängselbyxor runt 2004, var ett sånt cool kid..... Okej, hej då från oss!