Filmtips: They Came Together.

Sedan jag läste Yes Please måste jag säga att jag nog hamnat i lite av en Amy Poehler-period. Jag nämnde ju att jag har börjat kolla på Parks & Recreation (det är verkligen hilarious), men har dessutom börjat youtuba gamla SNL-sketcher (kanske främst de hon nämner i boken) och när jag såg att Wet Hot American Summer fanns på Netflix var jag ju tvungen att se den, också. Nu tyckte jag i och för sig inte att den filmen var så himla kul, men jag tror att det har att göra med att den parodierar amerikanska sommarläger-filmer från 70- och 80-talen, dvs. en genre jag har minimala erfarenheter av. 

They Came Together är på flera sätt väldigt lik Wet Hot American Summer (ex. samma regissör och många skådisar som är med i båda) men den parodierar i stället romantiska komedier, något jag sett my fair share of. Den var ganska fånig, men också så, så rolig - så nu tänkte jag tipsa er om den!!

Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together

Filmen handlar om Joel och Molly, som äter middag tillsammans med ett par vänner (Bill Hader <3). De får frågan om hur de träffades och hela filmen är alltså en... "filmatisering" av hur det gick till, kan man väl säga. Det är smockfullt av ironiska Sex and the City-repliker om att New York är som en tredje huvudkaraktär i deras berättelse, eller som Molly uttrycker det: "I really didn't feel like I needed a love life, you know? In fact, New York City was almost like a boyfriend to me."

Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together

Molly har en egen godisbutik där hon jobbar med sin black best friend, Wanda. Joel, å andra sidan, jobbar på ett super corporate godisföretag som ska slå upp dörrarna på en ny candy superstore mittemot Mollys lilla butik. OMG! Plötsligt hotas hela hennes mysiga lil' tillvaro.

Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together

Av en händelse stöter de (bokstavligt talat) på varandra när de är på väg till samma Halloween-fest, när de dessutom båda har klätt ut sig till Benjamin Franklin. Det börjar inte direkt bra, och saker blir inte bättre när Molly får reda på att det är Joel som ligger bakom den konkurrerande godisaffären.

Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together
Filmtips: They Came Together

Men några dagar senare springer de på varandra igen, den här gången i en bokhandel. De inser att de båda gillar samma typ av böcker - fiction books!! - och att de nog har mer gemensamt än vad de kanske först trott. De går på klyschiga dejter där de lagar mat tillsammans och kastar höstlöv på varandra och så vidare. Och precis som i alla romantiska komedier uppstår tokiga missförstånd och dramatiska break ups innan allt till slut ordnar sig på ett eller annat sätt.

Filmtips: They Came Together

Vissa scener var så himla fåniga, men jag skrattade sjukt mycket när jag såg They Came Together. Vet i och för sig inte riktigt vad det säger om min humor, men men. Amy Poehler var min fave, såklart <3 Så, det var mitt söndagstips! Har ni sett några bra filmer på sistone?