Venedig.

venice.

Woho - dags för del två av bilderna från vår utflykt till Venedig! Efter att vi hade varit på Burano tog vi som sagt en vattentaxi tillbaks till själva Venedig.

venice.

venice.

venice.

Husen är lite mer pampiga än på Burano, men också lite mindre färgglada. Att det finns folk som bor så här är ju helt SJUKT.

venice.

Lite kläder på tork.

venice.

Vi var hur som helst på väg hit - Libreria Acqua Alta, som är en superhäftig bokhandel! Vi kom in från en bakgata, dvs. vår taxi stannade vid en dörr och så fick vi ta ett skutt för att inte trilla ned i kanalen. OBS! Var god notera 'Fire Exit' med en pil ned i vattnet :')

venice.

venice.

venice.

Ni ser - så konstigt och häftigt ställe!! Böcker låg staplade i högar på bord, på golvet, i badkar, i en gondol mitt i affären... Till synes provisoriska lappar var uppsatta lite här och där, som i ett försök att bringa lite ordning i kaoset. "Italienska författare. Ryska författare. Deckare. Guideböcker." Tittade mest runt (i total fascination), men så köpte vi en bok om venetiansk poesi.

venice.

"Ta kort på mig!" Okej, då :)))

venice.

venice.

venice.

Den här staden, alltså <3

venice.

Hittade en hemlig liten trädgård.

venice.

Vi korsade Accademiabron...

venice.

venice.

 ...och promenerade omkring i Dorsoduro ett tag tills vi kom till Al Bottegon, en liten vinbar som också serverar cicchetti (typ venetiansk tapas). Vid det här laget var jag så pass överhettad att jag nästan trodde att jag skulle svimma + skämdes ihjäl över hur röd i ansiktet jag var och tog därför logiskt nog ut det på mamma och Gaby. Förlåt, hörrni :(( Så jag kände inte riktigt för att äta något, utan klunkade i stället i mig typ en liter vatten på ett par minuter och använde barservetterna som blotting paper :)) Keeping it cool since 1992 :))

venice.

venice.

Men vi behövde ändå ge oss av ganska snart, för annars skulle vi missa båten tillbaka till Kroatien. Vi försökte ta en bakgata dit pga tänkte att det nog skulle vara mer skugga där, men nope. Solen låg på non stop och det fanns inte en enda skugga i sikte. Ja, ja. Det var i alla fall en fin promenadsträcka.

venice.

Vi lyckades hur som helst komma fram till hamnen i ganska god tid, så jag slängde mig ned på trottoaren och flämt-andades tills jag kände mig någorlunda återställd. Och sen var det såklart dags att gå ombord, så vi säger hej då till Venedig med den här bilden på ett gäng fönsterväxter. Tack för den här gången <3

PS. Lite senare i eftermiddag åker jag, mamma och Gaby till Göteborg för vi ska gå på Way Out West med ett helt gäng bra personer! Ses vi där, eller?