Snapshots, Croatia.

Efter nästan exakt en månad vid Medelhavet är jag hemma i Stockholm igen. Det skiljer nästan 20 grader på temperaturen och jag hade egentligen inte haft något emot att stanna ännu lite längre - men det är ändå något speciellt med att få sova i sin egen säng och att promenixa på gator man kan utan och innan. Har fotat så himla, himla mycket så vi kör på med resebilder, helt enkelt. Här är de sista bilderna från Kroatien, sen är det Italien all the way!! Säg till, förresten, om ni lessnar på mina semesterupdates och typ vill ha lite tipsiga inlägg i stället!

porec.
porec.
porec.
porec.

I. Huset vi hyrde låg lite utanför själva Porec, men ibland åkte vi in till stan, typ för att handla eller dricka kaffe. Tycker det är så fint nere vid hamnen, där husen är rätt pampiga med världens utsikt över Adriatiska havet. Mycket av arkitekturen är tydligen gamla kvarlevor från när Kroatien var en del av Österrike-Ungern!

porec.

II. Allra mest (i alla fall när vi var i Kroatien) har jag nog läst - i poolen, i solstolen, vid matbordet, i sängen. Under den månad jag har varit bortrest har jag hunnit läsa sex böcker. Inte överdrivet många, men det känns ändå helt okej. Recensioner kommer snarast! Här har ni för övrigt en fett casual och inte alls iscensatt bild på när jag läser Den allvarsamma leken :)))

porec.

porec.

porec.

III. En dag innan Gaby kom dit var mamma, Bojan och jag ute och åt lunch vid Santa Marina (tror jag i alla fall att det hette) på en liten fiskrestaurang. Supergod mat (bland annat friterad bläckfisk!!) och så billigt!! Åt ett mindre skrovmål för under 500 kr!!

porec.
porec.
porec.

IV. Och en kväll var det supervarmt hela, hela dagen och kvällen. Fortfarande vid åtta, nio på kvällen var det närmare trettio grader, så det fanns inte så mycket att göra annat än att dricka rosévin från en lokal vingård och kvällsbada i poolen. Fast jag och mamma satt kanske mest vid sidan av och tittade på när de här två fåntrattarna kastade en tennisboll fram och tillbaka, haha.