Juniböcker, del ett.

june reads.

Kära Liv och Caroline - Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli
Jag var ju på releasefesten för den här boken i april och köpte mig då ett ex som jag läste under sista tentaperioden innan sommaren. Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli svarar helt enkelt på frågor de fått in från sina poddlyssnare om allt från kärlek till kultur till politik. Eftersom den har ett väldigt "lättläst format" passade den bra att läsa precis när jag var mitt uppe i tentaplugget - jag läste helt enkelt ett par, tre frågor innan jag skulle sova för att varva ner lite. Men mycket mer än så var det nog inte för mig - det var underhållande och bitvis intressant, men Kära Liv och Caroline lämnade inget bestående intryck hos mig. Störde mig för övrigt på att det fanns vissa stav-/faktafel som lätt hade kunnat korrigeras, men vad vet jag - de kanske var ute efter någon slags cute DIY-feeling :)))

june reads.

Skrattade högt åt det här svaret, haha.

Yes Please - Amy Poehler
Om jag inte snurrar till det helt nu var det här vår åttonde (!!) bokklubbsbok, och den fick 3,5 av 5 i genomsnittligt betyg. Sedan den kom ut i höstas har jag sett Yes Please figurera här och var på olika (mest amerikanska) bloggar, så jag såg fram emot att läsa den - kanske främst för att jag inte känner att jag hade så bra koll på Amy Poehler innan. Yes Please är alltså en biografi/memoar/essäsamling om livet (vet tbh inte vad som är rätt term för den här sortens bok, ok?!) där Amy Poehler skriver om bland annat sin uppväxt, sina barn och sitt föräldraskap, sin karriär och lite andra ~tankar om livet~. Jag uppskattade verkligen Poehlers ärlighet, hennes lättillgängliga språk och inte minst: hennes humor. Utan att göra några jämförelser i övrigt så tror jag att jag kände ungefär samma för Yes Please som jag gjorde för Lena Dunhams Not That Kind of Girl: vissa delar var bättre än andra, men överlag gillade jag boken och jag känner att jag nu har mycket bättre koll på vem Amy Poehler är som person. Dessutom fick jag blodad tand och ville veta ännu mer, så nu har jag äntligen börjat kolla på Parks & Recreation, till exempel. ÄLSKAR!

LJUDBÖCKER:
→ Visning pågår - Sofie Sarenbrant (2/5)
→ Avdelning 73 - Sofie Sarenbrant (1/5)
→ Det fördolda - Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt (4/5)