Aprilböcker.

captain corelli's mandolin.

Captain Corelli's Mandolin - Louis de Bernières
Åh gud vad det har tagit mig lång tid att läsa den här boken. Enligt Goodreads började jag läsa den här redan i början av året, och så har jag tagit några pauser pga bokklubb/tentor/etc. Dessutom var den ärligt talat ganska seg (särskilt i början) och inte en bok som omedelbart drar in en. MEN. Missförstå mig rätt. Jag tyckte om den här boken så mycket. Den var vacker och rolig och fin och så väldigt sorglig (under vissa avsnitt grät jag så, så mycket). Boken utspelar sig främst under andra världskriget på en grekisk ö som heter Cephallonia (numera Kefalonia). När ön ockuperas av den italienska armén tvingas lokalbefolkningen anpassa sig till ett nytt sätt att leva. Pelagia, dotter till öns enda läkare, går hemma och väntar på brev från sin fästman som aldrig kommer. Kanske har han dött vid fronten eller så har han bara slutat älska henne - för henne känns båda alternativ lika illa. När kapten Antonio Corelli kommer till ön dras han och Pelagia oundvikligen till varandra och det hela utvecklas snart till en svindlande kärlekshistoria. 

Som sagt: jag gillade verkligen den här boken. de Bernières språk var verkligen helt fantastiskt och kändes liksom... sprudlande (lol - att jag ens använder det ordet....). Visst, ibland var det på gränsen till högtravande, men för det mesta var det bara vackert. Min favoritkaraktär boken igenom var för övrigt Carlo. Fina, fina Carlo som går med i armén för att det är fullt av unga, snygga män. Carlo som möter sitt livs kärlek i sin vapenbroder Francesco och som sedan ser honom gå förlorad i en lerig och iskall skyttegrav. Där jag kände att boken tappade lite var de lite väl utdragna miljöbeskrivningarna plus i princip hela slutet. Utan att säga för mycket så tyckte jag att det å ena sidan passade väldigt väl in med resten av boken men å andra sidan tyckte jag det var extremt frustrerande!! Hur som helst, slut på boktips för den här gången.

LJUDBÖCKER:
→ Skymningslandet - Marie Hermansson (4/5)
→ The Girl on the Train - Paula Hawkins (5/5)
→ Ensam på Mars - Andy Weir (3/5)
→ Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (läste ju den för typ två år sedan, men ville lyssna på något *mysigt* typ när jag skulle sova)