TV-serierna jag följer just nu.

Nu är det maj, hörrni!! Bara lite mer än en månad kvar i skolan, sen är det sommarlov!! Jag tänkte att nu när det är helg/långledigt (och dessutom dåligt väder) kanske det passar bra att börja kolla på en ny tv-serie. Insåg dessutom att jag faktiskt inte har skrivit något tv-serieinlägg hittills på den här bloggen, så det är väl dags nu. Så: här är tv-serierna jag kollar på just nu! Obs att jag använder uttrycket "kollar på just nu" ganska löst eftersom det är väldigt olika frekvens på serietittandet - vissa kollar jag på nästan varje dag, andra högst någon gång i månaden.

Tv-serietips: The Fall
  The Fall, S01E03.

The Fall, S01E03.

Tv-serietips: The Fall
Tv-serietips: The Fall

The Fall
Status: S02E01
Första säsongen finns på Netflix.


Vid det här laget har ni väl koll på att jag älskar Gillian Anderson? Nähä, har inte det framgått tillräckligt? Ok: JAG ÄLSKAR GILLIAN ANDERSON. I The Fall spelar hon polisen Stella Gibson som åker till Belfast för att jaga en seriemördare. Samtidigt får man även följa seriemördaren själv, som om dagarna lever sitt vardagsliv som småbarnspappa och om nätterna stalkar och mördar unga, framgångsrika kvinnor. På ytan är det helt enkelt en vanlig kriminalserie, men den handlar egentligen om så mycket mer. The Fall handlar om mäns våld mot kvinnor - och kanske framförallt mäns makt över kvinnor. Och hörrni - Stella Gibson?! Hur ägig karaktär?! Första säsongen har bara fem avsnitt, så jag och mamma hetskollade på alla under två kvällar förra veckan (*insert en av otaliga artiklar om Netflixeffekten och binge watching här*). SÅ BRA, SE DEN.

The Jinx
Status: S01E03
Finns på HBO Nordic.


Det senaste året har, som ni kanske vet, true crime-genren fått ett uppsving (i och med ex. superpopulära podden Serial). The Jinx är en dokumentärserie i sex delar om fastighetsmagnaten Robert Durst som på 80-talet misstänktes för att ha legat bakom sin frus försvinnande. Senare blir han också huvudmisstänkt i ett mystiskt styckmord. Alltså - hela den här historien är så sjuk?! Men också så spännande!! Tips: se All Good Things (2010) med Ryan Gosling och Kirsten Dunst först! Filmen är baserad på händelserna kring Kathleen Dursts försvinnande och det var faktiskt den som föranledde skapandet av The Jinx. Robert Durst såg filmen och ville själv berätta sin version av det hela, så han hörde helt enkelt av sig till regissören.

Fargo
Status: S01E05

Skrev ju om filmen Fargo i det här inlägget, och nu har jag också börjat kolla på serien!! Obs det är alltså inte så att serien är baserad på filmen (karaktärerna/handlingen är liksom helt ny), utan det är mer så att det är samma känsla/miljöer. I alla fall: serien börjar med att en skum typ (Billy Bob Thornton) anländer i en liten stad i Minnesota, där han nästan omärkligt börjar påverka befolkningen. Särskilt gäller det den patetiska försäkringsförsäljaren Lester Nygaard (Martin Freeman), vars liv fuckas upp totalt efter han av en slump stöter ihop med främlingen. Jag gillar Fargo jättemycket hittills!! Den är spännande på ett ganska lågmält sätt + vackra miljöer. Patrick Wilson ska förresten vara med i andra säsongen <333 Kär i honom.

Breaking Bad
Status: S04E05
Finns på Netflix.


Ja, den här serien kräver väl ingen närmare beskrivning, eller? Om ni nu skulle ha missat: en kemilärare får reda på att han har obotlig cancer och börjar därför tillverka och sälja metamfetamin för att kunna betala sina sjukhusräkningar. Den är superspännande och överlag ganska feel bad (vilket jag gillar). Jag kollar på Breaking Bad med Gaby, och eftersom hon bor i Västerås nu så blir det inte att vi kollar så himla ofta. Men när hon väl är hemma brukar vi se ett gäng avsnitt, så det går framåt i alla fall.

Tv-serietips: Bob's Burgers

Bob's Burgers
Status: S05E18

Ja, en tecknad serie, hörrni. Som är rolig på riktigt utan att vara det minsta offensive, till skillnad från vissa andra tecknade serier *host* Family Guy *host*. Bob's Burgers handlar helt enkelt om familjen Belcher som driver en hamburgerrestaurang och deras diverse äventyr i den lilla staden där de bor. Gillar verkligen den här serien, den är så mysig på något sätt. Kollade jättemycket på den sist jag var sjuk, haha. Och alltså - Tina?! Så bra karaktär, identifierar mig med henne så mycket <3 "I'm no hero. I put my bra on one boob at the time, just like everyone else."

Sherlock
Status: S02E02
Finns på Netflix.

Kort sagt: en modern version av Sherlock Holmes, där Sherlock och Watson löser mysterier i dagens London. Jag kollar på Sherlock med mamma *och* Gaby, så det blir nästan ännu mer sällan än Breaking Bad. Varje avsnitt är dessutom 1,5 timme, så det blir nästan som att kolla på en film varje gång → kräver lite mer energi än att kolla på nån tjugominuters sitcom. Vissa storylines är smått absurda + tycker Sherlock (alltså själva karaktären) är sjukt dryg, men bra serie ändå. Har dock 0% förståelse för de som tycker Benedict Cumberbatch är snygg?? Hur?? Varför??

Community
Status: S06E01

En sitcom som utspelar sig på en community college, där eleverna är sjukt oambitiösa och lärarna är jätteknäppa. Advokaten Jeff (som fejkat sin examen) bildar en studiegrupp för att kunna ragga på en tjej i sin klass, men det slutar i stället med att de alla blir bästa vänner. Så. himla. rolig. serie. Mina favoritavsnitt är nog de avsnitt som har något slags "tema", typ när ett paintballkrig utbryter (två gånger, till och med) eller julavsnittet som parodierar Glee <3

Star Trek: The Next Generation
Status: S05E09

Kollar egentligen på den här så himla sällan (antingen med Gaby eller med Gaby och pappa), men ville ändå ha med den på listan :)) Serien utspelar sig på typ 2300-talet och handlar om rymdskeppet Enterprise. Under kapten Jean-Luc Picards befäl utforskar besättningen olika planeter och hamnar i diverse coola rymdäventyr. Haha, låter så töntigt... Men jag gillar det ändå faktiskt!! Tror nog TNG är min näst bästa Star Trek-serie, efter Voyager (som ju är en av mina favoritserier ever).

Slut på världens längsta inlägg, hejdå.