Tre filmtips.

Tre filmtips kommer lastat! Eftersom det här är min sämsta popkulturella gren och jag aldrig lyckas se filmer förrän ca femtioelva år efter alla andra kanske ni redan har sett dem, men ändå. Inte en enda skräckfilm den här gången!!

Filmtips: Hard Candy
Filmtips: Hard Candy

Hard Candy (2005)
14-åriga Hayley chattar med den betydligt äldre Jeff och misstänker att allt kanske inte står riktigt rätt till. Men hon bestämmer sig ändå för att träffa honom. De tar en fika och åker sedan hem till hans hus. Väl där börjar saker... gå fel. Typ. Alltså det går inte egentligen att förklara mer än så utan att spoila allt för det händer liksom inte så mycket mer, egentligen. Men den här filmen var så, så bra!! Väldigt spännande + oförutsägbar. Se den! 
Finns på Netflix. PS. Patrick Wilson <333 Okej, kanske inte så mycket i den här filmen pga rockar pedofil-looken, men annars <333

Filmtips: The To-Do List

The To Do List (2013)
Har typ velat se The To Do List sedan jag läste den här intervjun med Aubrey Plaza i Rookie för ett par år sedan (den hade då titeln The Hand Job) och nu har jag äntligen gjort det! Brandy går ut high school som klassetta, men är fortfarande oskuld. Eftersom hennes vänner och hennes syster insisterar på att det är jätteviktigt att vara erfaren när man börjar college gör Brandy helt enkelt en att göra-lista över alla sexuella aktiviteter hon ska hinna med innan dess. Precis om vilken välorganiserad människa som helst skulle göra. Hennes mål för sommaren är att ligga med supersnygga Rusty Waters (badvakt på badplatsen där Brandy jobbar) - men innan hon vågar sig på honom övar hon upp sig på sin kompis Cameron (som tyvärr råkar vara jättekär i henne). Och så vidare. En inte så typisk high school-film, med karaktärer som är A+. Så ägiga kvinnliga karaktärer som får leva ut sin sexualitet (i princip) helt fritt. Älskade dessutom Brandys familj så mycket <333

Filmtips: Detachment
Filmtips: Detachment

Detachment (2011)
Henry Barthes jobbar som vikarie och hoppar runt mellan olika skolor beroende på var han behövs för tillfället. Han har knappt någon familj, inga vänner och hans tillvaro är överlag väldigt... tillfällig. När filmen börjar ska han precis börja jobba på en ny skola där ungdomarna har trassliga hemförhållanden och lärarna är helt utbrända. Alltså, ibland tyckte jag att det ibland blev lite väl mycket *white people teaching inner city kids about life* :))) Ni vet, ungefär som i Freedom Writers eller den där Matthew Perry-rullen. Plus: när Henry umgås med en ung tjej som prostituerar sig och ba "jag kan rädda dig från det här livet!!" a la Sting?? Så konstigt. Men ja, utöver det var den ganska bra. Finns på Netflix.

Andra filmer jag har sett på sistone: Cry_Wolf (2005), Sharknado (2013), The Caller (2011) och Secretary (2005). Alla var helt okej, men inte mer än så. Sharknado var SÅ kul, kunde inte sluta skratta. Älskar dåliga filmer som tar sig själva på alldeles för stort allvar (lex The Room).