Listan om 2015.

Hej gänget! Det här är kanske lite tjatigt eftersom jag publicerade en årssammanfattande lista i förrgår, men så får det vara. Just det! Imorgon så kommer det ske lite förändringar här på bloggen, så om ni inte är alldeles för bakis så får ni se till att klicka er in då :))) Hoppas ni får en toppenkväll, förresten! Gott nytt år, finisar.

burano.
Venedig, i somras.

GJORDE DU NÅGOT 2015 SOM DU ALDRIG GJORT FÖRUT?
Var i Milano, gick på opera, var på festival i februari (Sónar Stockholm), var på bokrelease (flera stycken faktiskt) och på drag queen-tävling..... Typ så.

VILKA LÄNDER BESÖKTE DU?
Italien (två gånger, tre om man räknar en dagstripp till Venedig), Kroatien och nu är jag i Österrike!

ÄR DET NÅGOT DU SAKNADE 2015 SOM DU VILL HA 2016?
Hm, vet inte riktigt... Förra året skrev jag "inre ro lol" och det stämmer väl fortfarande till viss del. Men skulle också vilja hitta på mer saker och inte bara hänga hemma hela tiden (även fast jag ju tycker om att hänga hemma).

VAD VAR DIN STÖRSTA FRAMGÅNG?
Har väl inte haft någon specifik framgång, men det går ju ganska bra i skolan! Har till exempel klarat alla tentor och är nu uppe i 150 hp juridik :)))

VAD SPENDERADE DU MEST PENGAR PÅ?
Typ mat och kaffe (är sämst på att ta med mig matlådor), men också festival- och flygbiljetter!

VILKA LÅTAR KOMMER PÅMINNA DIG OM 2015?
Du och jag - Madi Banja, Jealous - Nick Jonas, Sorry - Justin Bieber, Hotline Bling - Drake och I Can't Feel My Face - The Weeknd. Såklart. Bloggade ju nyss om mitt år i Spotify, men om man mot förmodan har missat det kan man kolla in det HÄR.

   Saras  bild från Andreas födelsedagsfest, innan vi drog till Laika för att dricka drinkar.

Saras bild från Andreas födelsedagsfest, innan vi drog till Laika för att dricka drinkar.

VAR DU GLADARE ELLER LEDSNARE I ÅR JÄMFÖRT MED TIDIGARE ÅR?
Gladare! Fast på ett ganska lågmält sätt, det känns som att jag har haft ett så jäkla *mysigt* år, utan så mycket... eufori, liksom. Men på ett bra sätt!

VAD ÖNSKAR DU ATT DU HADE GJORT MER?
Som sagt, kanske hittat på lite mer saker liksom. Men önskar också att jag hade rört på mig lite mer, har blivit så jäkla mycket stillasittande i år (ingen större skillnad från tidigare år, i och för sig).

VAD ÖNSKAR DU ATT DU HADE GJORT MINDRE?
Stressat och oroat mig över onödiga saker.

BLEV DU KÄR I ÅR?
Lol nope. Skönt!

DEN BÄSTA TV-SERIEN DU SÅG I ÅR?
Gud, känns som att jag sett så jäkla många tv-serier i år.... Men några av de bästa: Fargo, Wet Hot American Summer: First Day of Camp, Master of None, Bron, BoJack Horseman, The FallSherlock!!! Ja, ni ser ju.....

OCH DEN BÄSTA FILMEN?
Har sett ganska många filmer i år, men det mesta har nog varit ha-på-i-bakgrunden-skräp. Men bland de bättre filmerna jag har sett i år finns The Descent, The Cabin In The Woods, Se7en, Coherence, Life Partners, It Follows, The Martian, och Whip It.

DE BÄSTA BÖCKERNA DU LÄST I ÅR?
Bloggade ju om det här i förrgår, men som sagt: I Know Why The Caged Bird Sings av Maya Angelou, Viral: Stories av Emily Mitchell, Half of a Yellow Sun av Chimamanda Ngozi Adichie, Captain Corelli's Mandolin av Louis de Bernieres, And Then There Were None av Agatha Christie och The Buddha In The Attic av Julie Otsuka.

birthday dinner, pt. 1.
Födelsedagstacos!

VAD GJORDE DU PÅ DIN FÖDELSEDAG 2015?
Jag var i skolan och hade väl något seminarium i rättshistoria (snark) innan jag mötte upp mina vänner på kvällen och vi gick för att äta tacos på YUC! Rebecka hade fyllt år dagen innan, så det blev ett dubbel-firande för oss två. Bloggade lite om det HÄR! Det var jättefint, tycker jag.

FINNS DET NÅGOT SOM SKULLE HA GJORT DITT ÅR ÄNNU BÄTTRE?
Tja, säkert ett gäng saker, men kommer inte på något konkret för tillfället :)))

VAD FICK DIG ATT MÅ BRA?
Mina vänner, bokklubben, att umgås mycket med mig själv, att hänga på altanen i Kroatien i somras med en bra bok i ena handen och en öl i den andra.

VAD ÄR DU MEST STOLT ÖVER?
Att jag betat av ännu ett år på juristprogrammet utan att fullständigt få psykbryt, kanske? :))))

VAD SER DU MEST FRAM EMOT MED 2016?
Jag ska faktiskt ta studieuppehåll nästa termin, så jag ser fram emot att inte plugga ett tag!!! Jag ser fram emot att chilla och kanske resa lite, för att ta igen för det jag inte gjorde när jag var 19. Eventuellt så kommer jag också plugga utomlands nästa höst, vilket vore fett, men jag får snällt vänta på ett antagningsbesked först. Jag tror 2016 kommer bli ett bra år.

LÄS ÄVEN:
→ Listan om 2014.