Tre decemberkonserter.

En av mina favvo-aktiviteter är nog att gå på konsert (det var ju något som jag skrev att jag ville hinna med på min höst-lista) och i år har jag hunnit med åtta vanliga sådana + tre hela festivaler. I december blev det tre konserter på ganska kort tid:

albert hammond, jr. - debaser medis.
albert hammond, jr. - debaser medis.

Albert Hammond, Jr. - Debaser Medis
Som en f.d. The Strokes-fangirl var jag ju basically tvungen att se Albert Hammond, Jr. när han i början på december hade en spelning på Debaser. Lyssnade ganska mycket på hans första två album för en tre, fyra år sedan och har knappt lyssnat något alls på hans senaste. Men det var så jäkla fint att stå där längst fram, helt själv, och bara njuta. Bäst var nog låtarna från hans första album, Yours To Keep - typ In Transit och Everyone Gets A Star <333

christmas concert.

christmas concert.

christmas concert.

First Aid Kit, Seinabo Sey, Amanda Bergman & Maja Francis - Färgfabriken
Samma dag som vi kom hem från Milano - självaste lucia - var det dags för en julkonsert! Jag bytte om från mina resekläder till något lite mer dressat, sminkade mig och åkte sedan direkt hem till Sara och Johan där vi var ett helt gäng som drack pre-concert drinks, dvs. mest glögg! Snackade och lyssnade på våra bästa jullåtar och dividerade över om vi skulle ta kollektivtrafik eller en Uber innan vi fick bråttom och rusade iväg (i en Uber). Väl framme i Liljeholmen lyssnade vi på både ny och gammal julmusik av en massa queens och jag var så himla kompiskär hela kvällen.

amason, södra teatern.

amason, södra teatern.

amason, södra teatern.

Amason - Södra Teatern
Bara två dagar senare var jag och mamma på Södra Teatern - jag hade nämligen lyckats norpa två biljetter till Amasons spelning som sålde slut på två röda. Jag såg dem på både Way Out West och Popaganda i år, men det här var lätt den bästa spelningen. Det blir ju en annan upplevelse när man sitter och lyssnar lite uppmärksamt och inte bara när nästa spelning börjar och om man hinner köpa öl innan dess. Precis när jag hade viskat till mamma och undrat om First Aid Kit kanske skulle gästa på någon låt (eftersom julkonserten varit precis innan) så klev de ut på scen!! Så kul. Av de tre decemberkonserterna var det här nog min favorit.

VARDAGAlexandraComment