Milano, första dagen: Dolce & Gabbana Martini Bar och ett besök på La Scala.

milan, day one.

milan, day one.

Nu i helgen var ju jag, Gaby och mamma i Milano! Det var toppen, tyckte jag! Jag har ju varit i Italien en del, men det här var första gången i Milano, så jag var inte riktigt säker på vad jag skulle förvänta mig. Visserligen kanske det beror på att det är mitten av december (= inte direkt högsäsong), men det kändes som en ganska tyst och lugn stad och jag blev verkligen positivt överraskad. Hur som helst - vi kom dit redan vid lunchtid på torsdagen, men eftersom vi hade gått upp supertidigt så åkte vi direkt till hotellet och tupplurade lite innan vi gav oss ut på stan, hehe.

milan, day one.
milan, day one.

Till en början försökte vi mest bara orientera oss i området, och vi märkte snabbt att vi bodde i ett väldigt fashionabelt område där det kryllade av lyxaffärer. Mindre än tio minuter bort låg till exempel Galleria Vittorio Emanuele II, ett av världens äldsta köpcentrum, skulle man väl kunna säga. Är ca 0% intresserad av att shoppa på typ Gucci eller Prada, men gapade på riktigt när vi kom in eftersom byggnaden i sig var så häftig.

milan, day one.

Och på andra sidan gallerian: Duomo di Milano! Så maffig, var den.

milan, day one.

Mamma och Gaby hade lyckats få tag på sista minuten-biljetter till La Scala och var mycket nöjda med det, så vi letade reda på en cocktailbar på gallerians tak där vi slog oss ned och bläddrade lite i guideböcker och skålade i Aperol-drinkar. Tänk va, uteservering i mitten av december.

milan, day one.

milan, day one.

Och med den här utsikten, mmm. Vilken lyx.

milan, day one.

Men sen blev det lite kyligt ändå, så vi kollade in lite affärer i området i stället.

milan, day one.

Med hjälp av Foursquare (obs verkligen mitt bästa rese-tips!!) hade jag hittat Luini, ett hål i väggen-ställe där de sålde panzerotti (lite som piroger). Vi köpte med oss ett gäng fyllda med spenat och ricotta och promenerade sakta hem mot hotellet igen. Väl där vilade vi lite och kollade på Bob's Burgers innan det var dags att svida om och ge sig ut igen.

milan, day one.

milan, day one.

Vi promenerade några kvarter bort och in på Dolce & Gabbana Martini Bar...... Ja, det känns töntigt bara att skriva det där..... Oh, well  ¯\_(ツ)_/¯

milan, day one.

milan, day one.

Jag och Gaby beställde varsin Dolce & Gabbana Martini (.......) och mamma en lite mer klassisk version. Vid bordet bredvid oss satt ett gäng extremt välklädda italienska män som beställde in en flaska champagne like it was no big deal.

milan, day one.

Men sen fick vi bråttom!! Så vi skyndade iväg, genom portiker och förbi katedralen igen.

milan, day one.

milan, day one.

milan, day one.

Vi hade som sagt fått tag på biljetter till en uppsättning av Verdis Jeanne d'Arc (Giovanna d'Arco) på La Scala!!! Vi hade kollat lite innan resan, mest på skoj, vad tre biljetter skulle kosta...... de billigaste vi kunde hitta då gick på 12 000 kr!!! Så då hade vi tänkt skita i det, men så fick vi tips om att man kunde köpa biljetter billigt (more like ""billigt"") samma dag, så då slog vi till. Fortfarande ganska dyrt, men helt klart inte lika dyrt som 12 000  ¯\_(ツ)_/¯

milan, day one.

milan, day one.

Vi var i alla fall till 100% de mest underklädda på hela operan :))) Alltså det var legit långklänningar och pärlhalsband och frack på majoriteten av besökarna :))) Så i pausen köpte vi varsitt glas prosecco och stod mest i ett hörn och glodde på alla andra :)))

milan, day one.

milan, day one.

Men det var hur som helst verkligen en upplevelse!! Alltså jag är inget stort opera-fan (det här var liksom andra gången ever jag varit på en opera), och efter lite mer än två timmar italiensk operasång kände jag mig lite trött i huvudet, men det var ändå fint att sitta att lyssna på vacker musik.

milan, day one.

När föreställningen var slut promenerade vi de knappa tio minuterna hem i decemberkylan. Väl inne på hotellrummet orkade vi knappt ens tvätta av oss sminket innan vi föll i säng efter en väldigt lång, men väldigt fin torsdag. Slut på megalångt inlägg, hejdå.