Oktoberböcker, del ett.

Okej, jag ligger visst ganska mycket efter i bokrapporterandet här, men bättre sent än aldrig! Här är första omgången böcker jag läste i oktober:

october reads.

Lollo - Linna Johansson
Superhyllade Lollo blev oktober månads bokklubbsbok! Dessutom var det den första boken vi läste när vi hade två nya medlemmar - Yrsa och Louise - vilket ju var fint. Lollo handlar om Lollo och Lidija, som hänger runt i den pseudo-påhittade Stockholmsförorten Aspy. De jobbar inte och pluggar inte och har heller inga planer på att göra så. De drar runt på gatorna i Aspy, snattar godis och chips från Ica, sitter vid Vinterviken och dricker öl efter öl. De har bara varandra och deras vänskap är både himlastormande stark och destruktiv på samma gång. Efter en tid av att ha gjort samma sak dag ut och dag in börjar Lollo och Lidija sakta dras in i en krets människor där dekadenta fester och snabba kickar avlöser varandra - och snart är katastrofen ett faktum.

Lollo handlar om kvinnlig vänskap och livsleda. Det handlar om den korta perioden mellan tonåren och vuxenlivet då man kommer undan med att göra lite vad som helst. Bokklubbens genomsnittliga betyg på Lollo blev 3,4/5 och vi pratade nonstop hela kvällen om vad vi tyckte. Kanske berodde det på nytillskott i form av Yrsa och Louise, eller kanske berodde det på att det fanns mycket att vrida att vända på i boken. Oavsett tänker jag att det är ett gott betyg. Superfint omslag, förresten!

Bossypants - Tina Fey
Dessutom läste jag också Tina Feys självbiografi Bossypants! Det är helt enkelt en samling essäer om hennes uppväxt, hennes karriär (hon skriver bland annat om sin tid på Satuday Night Live + en del om 30 Rock) och hennes familj. Jag tyckte om Bossypants, den var verkligen rolig! Det var liksom ganska lättsam läsning, men lämnade inte egentligen ett bestående intryck. Jag kan tycka att det är lite orättvist att hålla på att jämföra böcker bara för att de är skrivna av två kvinnor som sysslar med liknande saker (+ är besties obvi), men generellt sett så tyckte jag nog bättre om Amy Poehlers Yes Please. Men oavsett så gillade jag Bossypants, som fick 3/5 i betyg.