Museumlördag med Sara + rugby-VM i Näsbypark.

museum saturday.

För prick en vecka sedan promenerade jag bort till Grand Hotel där jag mötte upp Sara! Tillsammans gick vi sen mot Skeppsholmen och Moderna Museet för att kolla in utställningen Verklighetsmaskiner / Reality Machines av Olafur Eliasson. Eftersom ca var och varannan bloggare varit där på senaste tiden blev ju jag också sugen på att gå dit och som tur var hade Sara inte heller varit där än. Kul! I det första rummet fanns den här kristallkuleliknande saken som gjorde att man kunde se in i nästa rum. Fast upp och ned.

museum saturday.

museum saturday.

Plus den här väggen av mossa!! Var god notera Saras ansiktsuttryck på den övre bilden - en kombination av fascination och äckel, typ??

museum saturday.

museum saturday.

I nästa rum fanns det här megakaleidoskopet! Kul att för en gångs skull kunna se sitt eget bakhuvud, tyckte vi.

museum saturday.

museum saturday.

Det här tyckte jag om så mycket!! Det var liksom tunt, strilande vatten som på grund av hur ljuset föll såg olika ut beroende på var man stod. Japp, jag kämpar på med konstbeskrivningarna här!!

museum saturday.

Gillade också det här multifärgade rummet :)))

museum saturday.

Och sen det här rummet, som var helt sjukt!! Det var upplyst av gula sodiumlampor som gjorde att allt såg liksom... svartvitt ut (fast ja, det blev mer gult/rött i kameran). Det var SÅ konstigt. När vi klev ut var jag tvungen att blinka hårt några gånger för att vänja mig vid hur saker egentligen såg ut, haha. 

museum saturday.

museum saturday.

Det sista vi såg var den här plastlabyrinten - färgen på skynkena skiftade beroende på var man stod, vilket var rätt häftigt.

museum saturday.

När vi kände oss mätta på modern konst satte vi oss utomhus för att dricka kaffe. Det har varit så jäkla fint väder på sistone, tycker ni inte? Visst, det var lite kyligt men verkligen inte typiskt slutet-på-oktober-väder. Så fint!

museum saturday.

Sen bestämde vi oss för att ta en promenad runt Skeppsholmen. Hej, gulle-Sara!!

museum saturday.

Vi gick till exempel förbi kyrkan som ligger däruppe (lol sorry har redan glömt vad den heter) där en poliskör stod och sjöng Totos Africa. Weird but cute. Vi pratade lite om skolarbeten vi jobbar med för tillfället och såklart Drakes nya video, haha.

museum saturday.

museum saturday.

TITTA VAD FINT!!

museum saturday.

Hejhej!

museum saturday.

museum saturday.

museum saturday.

STOCKHOLM ILU <333

museum saturday.

Vi stod på Skeppsholmsbron och njöt av solen och pratade om *livet*.

museum saturday.

När vi gick förbi Nationalmuseum nämnde jag att jag ville se deras utställning om Rodin som pågår just nu (eller ja, på Konstakademien). Ingen av oss hade någon tid att passa, så vi bestämde oss för att maxa vår kulturlördag genom att gå dit! Knatade runt i områden vi nästan aldrig är i, förbi slottet och riksdagen och vidare.

museum saturday.

På Konstakademien hittade vi bland annat denna ärgade tänkare :)) Jag gillar verkligen Rodins skulpturer - när mamma, Gaby och jag var i Paris 2009 så gick vi till Musée Rodin och det var superfint. Tips om man råkar vara i Paris, I guess. Jag och Sara blev förresten sugna på att gå till Carl Eldhs ateljémuseum eftersom ett hörn av utställningen tillägnades Rodins påverkan på nordiska skulptörer, varav Eldh alltså var en.

museum saturday.

museum saturday.

Och så tog vi en titt på de skulpturer som står i entrén på Konstakademien. Om man är under 26 är det gratis att gå dit!!

museum saturday.

Men sen var det faktiskt tid för oss båda att röra sig åt olika håll, så jag följde Sara till bussen och kramade henne hejdå innan jag promenixade till Centralen och hoppade på en tunnelbana norrut.

museum saturday.

museum saturday.

museum saturday.

Vid Danderyds sjukhus mötte jag upp mamma och Gaby och en kort bussresa senare var vi framme i Näsbypark - vi skulle nämligen hem till farmor och farfar för att kolla på semifinalen i rugby-VM! Pappa extraknäcker som sportkommentator i rugby/amerikansk fotboll, så vi lyssnade/kollade på Nya Zeeland vs. Sydafrika och drack bubbel, haha. Sen åt vi en massa auberginepasta innan vi åkte hem och kollade på film :)) Vilken toppenlördag, va?