Francesca Woodman @ Moderna Museet.

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

En eftermiddag för ett par veckor sedan mötte jag upp Karin vid Blasieholmen ungefär, och så promenerade vi tillsammans till Moderna museet. Vi skulle nämligen se Francesca Woodman-utställningen 'Om att vara en ängel', som för övrigt håller på till den sjätte december.

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

Från Modernas hemsida: "Francesca Woodman undersökte frågor om identitet, genus, sexualitet och kropp. Motiven är intima och intrycket förstärks av bildernas mindre format. I produktionen finns en rad porträtt, där fotografen använt sig själv och vänner som modeller. Modellerna är ofta placerade bakom möbler och andra inredningsdetaljer, eller bilderna kan vara oskarpa och personerna därför halvt dolda. Woodman arbetade ofta i miljöer som rivningshus, och hon använde sig gärna av speglar och glas, vilket skapar en surrealistisk, emellanåt klaustrofobisk känsla." Här finns för övrigt en K-specialdokumentär om Francesca Woodman som ligger uppe i en vecka till.

Moderna Museet I Alexandra Mabon

Och här står jag och är kulturell :))) Karins bild, såklart!

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

Vi kollade också in Modernas samling och tog en sväng i museishopen innan de stängde och det var dags för oss att gå vidare.

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

Hej hej!

francesca woodman with karin.

francesca woodman with karin.

Väl ute började det skymma och gatorna var fuktiga av regn. Vi promenerade långsamt tillbaka över Skeppsholmsbron och det var så skönt att få ett ordentligt avbrott från idiotiska PM-tankar.

francesca woodman with karin.

Titta vad fint <333 Och en så fin eftermiddag + kompisdejt med Karin!