2014.

Nä hörrni, jag känner faktiskt att jag inte riktigt kunde släppa 2014 utan en sista liten sammanfattning. Mest för min egen skull, jag gillar att ha saker svart på vitt framför mig. När jag till exempel känner att tiden bara rinner iväg och att jag typ inte carpar tillräckligt mycket så hjälper det lite att faktiskt se att jag ju ändå gör bra och roliga saker relativt ofta ändå. Med det sagt: ungefär så här såg mitt 2014 ut.

  Saras  bild från vår första bokklubbsträff!!

Saras bild från vår första bokklubbsträff!!

GJORDE DU NÅGOT 2014 SOM DU INTE HAR GJORT TIDIGARE?
Jag startade en bokklubb, engagerade mig politiskt, röstade i ett riksdagsval. Jag åkte till San Francisco för att hälsa på Louise, hade nyårsfest hemma hos mig och var hundvakt i en vecka (vid två olika tillfällen, till och med). Det är allt jag kommer på just nu....

VILKA LÄNDER BESÖKTE DU?
Österrike (Flachau två gånger), Tyskland (Frankfurt), USA (New York i april och San Francisco i oktober), England (London), Italien (Orbetello).

ÄR DET NÅGOT DU SAKNAR 2014 SOM DU VILL HA 2015?
~Inre ro~. Nej men, jag blir lätt väldigt stressad av olika saker (kanske främst skolan) och det skulle vara så skönt att vara lite lugnare och mer mindfullness-ig, ni vet? Det känns som att det skulle vara bra för mig.

VAD VAR DIN STÖRSTA FRAMGÅNG?
Jag klarade ett år till på juristprogrammet! Även om mina betyg inte alltid är de bästa så är jag ändå stolt över mig själv och att jag ändå kämpar på, trots att jag ibland bara vill ge upp. Hm, vad mer? Jag känner att jag har blivit uppskattad för det jag har gjort i Unga Feminister, vilket betyder mycket. Plus att jag dessutom blir mer säker och trygg i mig själv för varje år som går. Det måste väl ändå räknas som en framgång, tänker jag.

VAD SPENDERADE DU MEST PENGAR PÅ?
Mat, kaffe, resor, festivalbiljetter. Det gamla vanliga.

The Grey Dog, New York City I Alexandra Mabon

VILKA LÅTAR KOMMER ALLTID PÅMINNA DIG OM 2014?
Mirrors - Justin Timberlake, Jag är inte kär - Linnea Henriksson, Old Love / New Love - Twin Shadow, Där dit vinden kommer - Lorentz.

VAR DU GLADARE ELLER LEDSNARE I ÅR JÄMFÖRT MED TIDIGARE ÅR?
Hm, jag skulle nog säga varken eller. Jag har liksom haft ett jämnbra år. Det har funnits år då jag har varit mycket ledsnare men också år då jag har varit gladare. Fast överlag har jag ändå varit lite mer glad, skulle jag säga. Eller, så här: jag har haft ett glatt år med med vissa ledsna inslag. If that makes sense.

VAD ÖNSKAR DU ATT DU GJORT MER?
Typ hittat på ännu mer roliga saker med mina vänner. Eller bara carpat lite mer i allmänhet.

VAD ÖNSKAR DU ATT DU GJORT MINDRE?
Stressat upp mig helt i onödan. Allt är liksom inte the end of the world, även om det kanske känns så ibland.

BLEV DU KÄR I ÅR?
Nä. Så skönt!

DEN BÄSTA TV-SERIEN?
X-Files ju!! Men jag har under året också kollat på typ Community och Bob's Burgers, hehe... Kan inte riktigt bestämma mig vilken serie jag ska kolla på nu. Funderar på Fringe, eller The Fall. Eller har ni några andra förslag??

BÄSTA FILMEN DU SÅG I ÅR?
Filmer är nog mitt sämsta popkulturella områden...? Så jag är lite osäker på vilka filmer jag har sett i år (särskilt i och med att jag brukar se om filmer jag gillar ganska ofta) men några riktigt bra är Mockingjay Part 1, The Kids Are All Right, Turist och När lammen tystnar.

BÄSTA BÖCKERNA DU LÄSTE I ÅR?
De allra bästa har nog varit Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, Lasermannen: en berättelse om Sverige av Gellert Tamas och The Brief Wondrous Life of Oscar Wao av Junot Díaz. Men det bloggade jag ju om ganska nyligen här, om man nu skulle vilja läsa lite mer om vad jag tyckte.

BÄSTA KÖPET?
Flyg- och festivalbiljetter är ju alltid värt. Utöver det har jag inte köpt så jättemycket saker i år, tror jag. Försöker överlag hålla nere min konsumtion av kläder och så vidare. Men jag köpte ändå en döfin mohair-kofta från H&M som jag har haft på mig minst varannan dag sedan mitten av november, ungefär.

 Så här såg jag i alla fall ut på min födelsedag!

Så här såg jag i alla fall ut på min födelsedag!

VAD GJORDE DU PÅ DIN FÖDELSEDAG 2014?
Gick på en föreläsning i skatterätt på morgonen, jobbade på eftermiddagen och så tror jag att jag åt middag med min pappa på kvällen? I princip hela min familj var bortrest så det kändes så ovant (och kanske lite vuxet?) att vakna själv på morgonen utan att någon kom in och sjöng, haha. Kompenserade genom att gå upp lite tidigare på morgonen och äta pocherade ägg framför ett avsnitt X-Files innan jag åkte till skolan. Och det var ju också fint.

HÖGSTA ÖNSKAN JUST NU?
Vill bara bädda ner mig i en mjuk säng och ha filmmaraton och glömma att jag har tenta i straffrätt om mindre än två veckor.

FINNS DET NÅGONTING SOM SKULLE GJORT DITT ÅR ÄNNU BÄTTRE?
Som sagt, mindre stress. Har känt mig rätt... ängslig i år också, så det hade ju varit skönt att slippa.

VAD FICK DIG ATT MÅ BRA?
Mina vänner.

VEM SAKNADE DU?
Saknade ju Louise ibland såklart, men överlag är jag rätt dålig på att sakna folk. Även om man inte har någon hos sig så känns det ganska lätt att hålla kontakt över typ Skype/Whatsapp osv. 

VAD ÄR DU MEST STOLT ÖVER?
Okej, I'm sorry om jag låter super ego nu, men mig själv!! Jag är så duktig på en massa olika saker!! 

Så, med det tycker jag att vi lämnar 2014 och i stället blickar framåt!