Januariböcker.

beckomberga.

Beckomberga: Ode till min familj - Sara Stridsberg
Igår var det dags för vår fjärde bokklubbsträff och tills dess hade vi läst den här boken. När Jackies pappa Jim försöker ta livet av sig hamnar han på Beckomberga sjukhus. Jackies mamma bestämmer sig för att resa till Svarta havet och Jackie blir ensam kvar. Hon har inget att göra och känner sig mest ensam och övergiven, så hon åker till Beckomberga i stort sett varje dag för att hälsa på Jim. Hon umgås med honom och de andra patienterna och dras in i den egendomliga värld som sjukhuset utgör.

Jag gillade den här boken så mycket! Utifrån det jag hade läst om Beckomberga förväntade jag mig nog faktiskt en lite annorlunda bok än den jag faktiskt läste. Den var - tycker jag i alla fall - mycket mer lågmäld än vad ex. baksidetexten ger sken av. Jag hade inte läst något av Sara Stridsberg innan (även om jag hört mycket om henne), men jag tänker definitivt göra det nu: jag fängslades verkligen av hennes språk och sätt att uttrycka sig. Beckomberga fick 4/5 i genomsnittligt betyg av bokklubben, vilket är det högsta hittills. Läs den! Även: SÅ fin bok!! Liten och tung med ett mattsvart omslag som jag tyvärr smutsade ned med mina flottiga fingrar ca direkt :)))

LJUDBÖCKER:
And Then There Were None - Agatha Christie (5/5) 
→ Death on the Nile - Agatha Christie (4/5)
→ Änglar och demoner - Dan Brown (3/5)
→ Da Vinci-koden - Dan Brown (3/5)
→ Den förlorade symbolen - Dan Brown (2/5)