The House of the Devil.

Känns som att jag eventuellt har etablerat mig som något av en skräckfilmsfantast vid det här laget, eller? Vet inte varför, men jag gillar verkligen skräckfilmer - trots att jag egentligen är världens scaredy cat. Hur som helst, för ett par veckor sedan såg jag the house of the devil:

Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil
Filmtips: The House of the Devil

Collegestudenten Sam är i desperat behov av lite extra cash och nappar därför direkt när hon ser en lapp om barnvaktsjobb på campus. Så en kväll åker hon till ett ödsligt hus där hon möter ett äldre par som verkar lite underligt - men hon tänker inte så mycket på det. När paret väl har åkt inser dock Sam att allt kanske inte riktigt står helt rätt till. Samma kväll infaller en mycket sällsynt och mystisk månförmörkelse.... 

Filmen är från 2009 men utspelar sig på början av 80-talet och den kändes faktiskt SÅ autentisk. Ni vet hur vissa nya skräckfilmer försöker vara retro men det enda som faktiskt ser äkta ut är typ någons frisyr och ett par utsvängda jeans? så var det inte med The House of the Devil. Den var väldigt lågmäld men samtidigt spännande och liksom... *tense*. och precis så är det ju i gamla klassiska skräckisar från sent 70-, tidigt 80-tal - det händer inte nödvändigtvis så himla mycket, men de lyckas ändå vara stämningsfulla och relativt läskiga - utan (onödiga) jump scares var och varannan minut, som så ofta förekommer i moderna skräckfilmer. Oops, känns som att jag skulle kunna prata om det här hur länge som helst, men det tänker jag inte göra...

FILM & TVAlexandraComment