THINGS I LIKE THURSDAYS #1.

Idag är det premiär för ett nytt inläggsformat här på bloggen!! Förra året körde jag ju på Saved Posts - typ sammanställningar av blogginlägg jag gillade från månaden som gått. Jag tror ändå det var uppskattat, men kände att jag inför i år ville omarbeta konceptet lite. Och voilà - Things I Like Thursdays! Jag tänker att det blir lite samma upplägg, men med förhoppningsvis ännu bättre ~content~. Okej? Okej. Lova att säga vad ni tycker! Känner mig för övrigt fruktansvärt oinspirerad vad gäller bloggen just nu, men vet inte riktigt vad det beror på. Hm. Ni kan väl lämna ett litet hej i kommentarerna eller så? Men okej, det var ett sidospår. Nu kör vi Things I Like Thursdays #1!


En kall måndag i januari vaknade jag till nyheten att David Bowie hade dött. Först kunde jag inte tro att det var sant, utan var tvungen att läsa om det på minst fyra olika nyhetssajter för att bekräfta att det inte var någon slags hoax. Men det var såklart ingen hoax, ingen practical joke. Jag grät ner i mina frukostflingor, som om jag hade känt David Bowie, som om han hade varit en vän eller en släkting och jag kan inte riktigt förklara varför det drabbade mig så hårt. Mycket skrevs om David Bowie den där måndagen, men jag fastnade för den här texten i Nöjesguiden: "Ode till David Bowie, 1947-2016" av Elis Burrau:

 

"Jag skrev till pappa och han svarade direkt: "Hur då?". Den spontana reaktionen oväntat självklar: hur är det möjligt? Han kan väl inte vara död?"

 

→ Relaterat: A Real Space Oddity (en riktig astronaut (!!) framför Space Oddity i rymden (!!)), Blackstar Is David Bowie's Final Gift, But It's Not Goodbye.Lore
Ep. 23: Rope And Railing

→ Har skrivit om Lore förut och den är fortfarande
en av mina favvopoddar. Det här avsnittet var SÅ
bra och spooky!

This American Life
Ep. 545: If You Don't Have Anything Nice
to Say, SAY IT IN ALL CAPS

→ Ni MÅSTE lyssna på det här avsnittet av This
American Life, som handlade om näthat. Speciellt
delen om när skribenten Lindy West får chansen
att konfrontera en näthatare.

 


Serial
Season 2: Bowe Bergdahl

→ Säsong två av Serial har börjat nu! Verkligen
inte lika bra som första säsongen, men tipsar
ändå ifall någon skulle ha missat.

Popaganda
Growing Up Immigrant

→ Skrev om Popaganda i det här inlägget och det
här avsnittet om att växa upp i USA med
invandrarbakgrund var så jäkla fint och
intressant, tyckte jag.


→ "Du är så soft Annahita, man kan säga vad som helst till dig" - Annahita skriver om cool girls, feminitet och att vara till lags. LÄS. → 11 Pieces of Loungewear That Are Worth the Investment - life goals att bli världens lataste lyxlirare, tbh. → Kakan Hermansson har börjat blogga på Elle och det är MYCKET hudvård som gäller. Mmm. Gillar särskilt när hon svarar på läsarfrågor, tufft men ärligt och hjälpsamt. → Tips på hur man räddar slitet vinterhår. → Flora avslöjar att hennes debutroman kommer ut i höst <333 → Om att "treat yo self" i krissituationer. → Why you should always buy the men's version of almost anything :)))) relaterat: Life Skill - Shop in the Men's Drugstore Aisle. → En guidad tur i Tavi Gevinsons lägenhet. → Vi är generation Arkiv X plus: Every Episode of The X-Files, Ranked From Worst to Best.


Last Shift (2014)
En rookie sätts på den otacksamma uppgiften att vakta en gammal polisstation natten innan en flytt till nya lokaler. Det som först ser ut att bli en trist kväll ~takes a turn for the worse~ när oförklarliga och skrämmande saker börjar hända.

Kristy (2014)
En ung tjej måste av ekonomiska skäl stanna kvar på college
när alla andra åker hem över Thanksgiving-helgen. Efter ett märkligt möte en kväll inser hon att hon jagas av en grupp maskerade människor. Oops, det blev visst två skräcktips, sry om ni inte gillar skräckfilmer  ¯\_(ツ)_/¯